«Бранець Кремля» чи торговець зброєю?

2520 2

Ми у соцмережах:

«Бранець Кремля» чи торговець зброєю?

Провідника потяга «Ковель-Москва» заарештовано у Москві. Сергія Бугайчука із Рівного заарештували на Київському вокзалі Москви ще 11 липня. І лише тепер його дружина Тетяна Бугайчук вирішила надати цьому факту розголосу. Допомагає Тетяні адвокат Марк Фейгін, той самий, що опікувався колись Надією Савченко. Те, що дружина затриманого майже три тижні мовчала, а також суперечлива репутація Марка Фейгіна, змушують не поспішати записувати Сергія Бугайчука до «бранців Кремля». Тому що ним може стати кожен українець, який ступив на землю Росії. А може і не стати. Інакше потяг «Ковель-Москва» був би не потрібен.

Провідник з Рівного Сергій Бугайчук був затриманий за «контрабанду зброї», коли мав відправлятися у зворотний рейс — з Москви до Ковеля. Розголосу затримання, втім, набрало тільки днями, коли дружина провідника Тетяна зустріла під стінами Лефортово відомого адвоката Марка Фейгіна. Адвокат каже, що ця зустріч була випадковою, проте саме він розповів ЗМІ, що Сергію Бугайчуку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою — у СІЗО Лефортово.

Рівнянину інкримінують те, що він був у групі з трьох чоловіків, які нібито переправляли через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю: пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макаров». Справу ведуть працівники Слідчого управління ФСБ Росії. Бугайчуку інкримінують ч.3 ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, збут, перевезення зброї, вчинені організованою групою). Покарання за такий злочин у Росії — позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років зі штрафом.

— Його затримали не на гарячому, справа ґрунтується тільки на свідченнях двох громадян Росії, незрозумілих якихось «чудиків». Зброї при ньому не було, — наголосив Марк Фейгін в коментарі «Громадському».

ПАТ «Укрзалізниця» поки що не відповіло на журналістський запит «РВ» щодо затримання їхнього працівника. Проте відомо, що Сергій Бугайчук проживав у Рівному, а на роботу їздив до сусідньої області, оскільки працював у пасажирському вагонному депо «Ковель». Від першого шлюбу у нього вже доросла дочка — Яна Бугайчук, яка попросила журналістів «не турбувати сім’ю». Разом з другою дружиною Тетяною Бугайчук Сергій виховує дев’ятирічного сина.

Тетяна Бугайчук розповідає:

— Чоловік своєї провини не визнає. Днями я повернулася з Москви, хоча особисто з Сергієм поспілкуватися мені не вдалося. У Лефортово дуже складний пропускний режим. У нас надії лише на те, що «Укрзалізниця» потурбується про адвоката. Бо в Москві адвокати надто дорогі, щоб наша сім’я могла собі це дозволити. Зараз залізниця шукає варіанти як це зробити.

Справа зрушила з місця, тільки коли набула широкого розголосу у пресі. Я дізналася про затримання Сергія одразу 11 липня, проте перебувала в такому шоці, що одразу і не здогадалася повідомити ЗМІ. Спершу звернулася до українського консула в Москві та до МЗС України. Зараз усі структури намагаються вжити заходів задля звільнення Сергія. Він не міг цього робити — торгувати контрабандною зброєю.

Рівнянка Олена Шафранська, колега Сергія, розповіла:

— Працювала з Сергієм у пасажирському вагонному депо «Ковель». Доїжджали на роботу й з роботи разом. Хороша людина і хороший колега. Те, що зараз з ним відбувається, — це підстава. Не здатний вiн на контрабанду зброї.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також