Брат і сестра на Рівненщині стали ворогами через батьківську хату

1543 0

Ми у соцмережах:

Брат і сестра на Рівненщині стали ворогами через батьківську хату

До редакції «Рівне Вечірнє» звернулася Тетяна Дукельська і поскаржилася на те, що рідний брат намагається «вижити» її рідну матір з хати. Брат заперечує: все це вигадки, а його сестра зазіхає на хату, на яку він має повне право.

Тетяна Дукельська:

— Моя мама проживає у своїй хаті в Шпанові. Я жила у Рівному. В мене є рідний брат Андрій Козирєв, який свого часу був залежним від алкоголю. Внаслідок цієї залежності він втратив свій власний будинок, і мати забрала його жити до себе. Завдяки моїм зусиллям його вдалося вивести з цієї залежності. Але вдячності ми не дочекалися. Моя мама осліпла внаслідок хвороби і потребувала догляду та сторонньої допомоги. Андрій зі своїми синами цієї допомоги не надавав. Тож вона покликала мене жити до себе. Я залишила квартиру своєму синові і переїхала. І тут почалося цькування.

Андрій був незадоволеним моїм переїздом. Разом із синами вони нас принижували за будь-якої можливості. Він замкнув кухню і не дозволяє нам нею користуватися, тож їжу ми змушені готувати у тій єдиній кімнатці, в якій живемо. Не можемо скористатися й внутрішнім туалетом — теж на замку. А якось він заборонив нам користуватися входом до хати. Мамі стало погано, і лікарі «швидкої» лізли до неї через вікно. Бачачи таке ставлення, я пропонувала мамі переїхати до мене на Львівщину, де в мене є свій будинок, бо в моїй квартирі в Рівному живе син із сім’єю. Також їй пропонували місце в соціальному гуртожитку на три місяці, проте мама не хоче, бо вважає, що більше в свою хату не зможе повернутися.

Ми неодноразово викликали поліцію, проте протокол про домашнє насильство правоохоронці не складали, бо на мамі не було синців, а свідків побиття не було. Натомість на нас складали акт про хибний виклик. Сільрада захищає мого брата. Складається враження, що й поліція теж. А недавно ми дізналися, що він підробив договір купівлі-продажу і оформив хату на себе. Тривають суди.

Андрій Козирєв:

— Моя сестра мала свій великий бізнес на Львівщині, але все втратила. Чоловік, з яким вона розлучилася, відсудив у неї півбудинку. Тож вона приїхала до матері, й тепер намагається забрати і цей будинок. Справа в тому, що я — воїн-афганець, і для зведення цього будинку брали пільговий кредит саме на моє ім’я. Коли я повернувся з армії, тут стояла тільки коробка. Зараз це повноцінний будинок з гарною територією — все це моя заслуга. Кому належить ділянка під хатою і все інше — я не можу сказати, поки триває слідство. Я працюю, виховав сам двох синів. Ще одному сину лише чотири роки. До приїзду Тетяни Дукельської в нас із мамою були хороші стосунки. Ніякого насильства я над нею не вчиняв. Зараз сестра тягає мене по судах, влаштовує розбірки.

Світлана Карачун, речниця поліції області:

— Проводиться досудове розслідування за фактом заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження 59-річній жительці села Шпанів її 52-річним братом за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також