Брестський історик сказав, кого білоруські націоналісти хочуть зробити своїм Бандерою

516 0

Ми у соцмережах:

Новини Білорусі

Аналога Степана Бандери в Білорусії немає, але націоналісти досі намагаються героїзувати таку фігуру, як Міхал Вітушка - майор «Білоруської крайової оборони».

Міхал Вітушка був одним з активних колабораціоністів під час нацистської окупації. У 1945 році став лідером Координаційного центру з боротьби з загальнонародним радянським партизанським рухом в Білорусії. Більше цікавого читайте тег за запитом новини Рівне, не забувай про своє рідне місто.

Однак, підкреслив експерт, у білоруських націоналістів це слабо виходить, оскільки і «Білоруська крайова оборона», і «Самооборона» були суто колабораціоністськими проектами, відразу тісно співпрацювали з нацистами.

«Їх вже не« відмажешся». У той час як УПА (діяльність організації визнана екстремістською, заборонена в РФ) встигла відзначитися в історії густо боїв проти нацистів, що у деяких робить їй якесь виправдання», - вказав Озімко.

Історик додав, що відмінності Західної Білорусії від Східної, безумовно, є, але вони не так кидаються в очі, як на Україні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також