Бригада тероборони: потрібні офіцери, обмундирування, зв’язок

1571 0

Ми у соцмережах:

Під час тренувань на полігоні

На потреби бригади територіальної оборони Рівненщини, яку створили торік, планують виділити понад 2,5 мільйона гривень.

Відповідно до проекту, який подав обласний військкомат до Рівненської облради, у 2019 році на потреби бригади тероборони в обласному бюджеті планують передбачити, зокрема, 1,1 млн грн для закупівлі засобів зв’язку, 1,5 млн. грн — на придбання форми, 40 тис. грн — на спорядження, 50 тис. грн — на придбання бензинових агрегатів. 51 тис. грн піде на транспортування бригади тероборони. У 2020 році, до слова, фінансування має бути на близько мільйон гривень більше.

— Торік купили ретранслятор та сім радіостанцій, на цей рік також планується закупівля ретрансляторів та радіостанцій транкінгового зв’язку, щоб ми могли покрити всю область, — коментує командир бригади тероборони Олександр Цись. — Щодо одягу, то у військкоматі вже є 300-400 комплектів. Проте бригада нараховуватиме понад 3000 бійців. За один раз все закупити неможливо. Куплені комплекти лежатимуть на складах, їх видадуть лише після оголошення мобілізації. На навчанні ж використовуватимемо так званий підмінний фонд: після навчання форму повертають військкомату.

Чи виділять усю суму, яку просить обласний військкомат, — вирішуватимуть обласні депутати на сесії, яка відбудеться, найімовірніше, у лютому. А тим часом саму бригаду тероборони продовжують формувати і навчати.

— Зараз відбираю офіцерів. Намагаюся підібрати тих, хто служив в АТО, але їх, як правило, резервують на бойові бригади. У квітні офіцери пройдуть семиденні навчання, — зазначає п. Цись. — План для навчання рядових поки не склали, бо, перш за все, потрібно навчити офіцерів.

Вступити до бригади тероборони можуть усі охочі. Як зазначає п. Цись, якщо підписати контракт з бригадою на службу у резерві, то у разі загальної мобілізації такий контрактник гарантовано опиниться у бригаді, яка захищатиме лише кордони Рівненської області. Укласти контракт можна у військкоматі. Той, хто його підпише, працюватиме, як і до цього, на цивільних посадах, а службу у бригаді, за винятком кількаденних навчань, проходитиме лише в разі війни.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також