Британські військові на Рівненському полігоні знайшли ноу-хау

2938 0

Ми у соцмережах:

Британські військові на Рівненському полігоні знайшли ноу-хау

На Рівненському полігоні тривають навчання стандартам НАТО, в яких беруть участь старшини, сержанти та офіцери. Навчає українських військовиків група інструкторів збройних сил Великої Британії, якою керує майор Саймон Лукас.

- Загалом підготовка українських військових підрозділів за програмою «Орбітал» на Рівненщині триває вже декілька років поспіль, -- зазначає представник інформагенції Міноборони України у Рівному Віктор Шубец. – Торік модулі програми передбачали навчання з індивідуальної підготовки. Цього разу під керівництвом британських колег наші військові опановують тактику дій підрозділів у різних видах бою.

За словами п.Шубца, на одній із ділянок полігону навчальна група відпрацьовує тактичні дії підрозділу під час прямого вогневого контакту з противником.

- Як зазначив майор Саймон Лукас, навчально-матеріальна база Рівненського полігону дуже хороша - майже така, як і їхні. Це стосується і ділянок для стрільби, тактичних полів тощо. Тут можна займатися індивідуальною підготовкою, а також підготовкою військових підрозділів,- додав п.Шубец.

За декілька днів учасники курсу підготовки за програмою «Орбітал» отримають атестати відповідного рівню підготовки за стандартами НАТО.

 «Окрім вже традиційної зброї, різних видів набоїв та імітаційних засобів, в українських військових існує одне ноу-хау, яке ми обов’язково візьмемо собі на озброєння, - використання в навчальних цілях пейнтбольних маркерів, які додають максимум реалістичності на умовному полі бою»,- зауважив Саймон Лукас. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також