Бризки олії — по всій кухні. Що зробити перед смаженням, аби уникнути цього

Смаження котлет і стейків часто закінчується генеральним прибиранням на кухні. Усе через олію, що розбризкується на поверхні плити й на усе, що поруч. Сам кухар при цьому може зіпсувати одяг і навіть отримати опіки.

1 хв. читання

Олія на пательні бризкає через рідину, яку виділяють продукти під час смаження — під дією високої температури вода перетворюється на пару, що збільшує її об’єм. Тож перед смаженням м’ясо, овочі або рибу потрібно ретельно висушити, використовуючи паперові рушники.

Окрім того, пательня може не висохнути після миття — не забувайте протерти її паперовим рушником перед використанням.

Допоможе видалити вологу зі сковороди й сіль. Просто посипте дно невеликою її кількістю (приблизно чайну ложку), потім влийте олію і розігрійте. Сіль має гігроскопічну дію, тобто вбирає воду, що запобігає розбризкуванню жиру.

Замість солі можна взяти оцет. Перед смаженням достатньо протерти дно сковорідки паперовим рушником, злегка змоченим в оцті. На смак це не вплине, адже все швидко вивітрюється. При цьому оцет спрацює як стабілізатор. Його гігроскопічні властивості дозволяють зупинити розбризкування олії.

Поділитися цією статтею