Бродячі собаки «дістали»

4937 0

Ми у соцмережах:

Бродячі собаки «дістали»

Зі скаргою на напади бродячих псів до редакції звернулася рівнянка Марія Таргоній: — На Великдень я поверталася з паскою додому. Коли проходила з автовокзалу дворами до вулиці С. Бандери, на мене напала зграя бродячих псів. Почали шарпати за пальто. На щастя, у дворі гуляла жінка з собачкою і, побачивши це, палицею розігнала розлючених псів. Пальто вони мені не порвали, але я добряче злякалася. А через тиждень аналогічна пригода трапилася з моїм внуком Павлом.

Зі скаргою на напади бродячих псів до редакції звернулася рівнянка Марія Таргоній: — На Великдень я поверталася з паскою додому. Коли проходила з автовокзалу дворами до вулиці С. Бандери, на мене напала зграя бродячих псів. Почали шарпати за пальто. На щастя, у дворі гуляла жінка з собачкою і, побачивши це, палицею розігнала розлючених псів. Пальто вони мені не порвали, але я добряче злякалася. А через тиждень аналогічна пригода трапилася з моїм внуком Павлом. Він — футболіст і йшов на матч, який проходив на стадіоні на вулиці Набережній. У районі вулиці Шевченка та проспекту Миру його вкусив за литку бродячий собака. Тепер хлопець мусить 90 днів отримувати щеплення проти сказу в живіт. Не зміг поїхати на футбольну гру до Ужгорода. Ще й до всього на тілі у внука з’явилася висипка: можливо, алергія на вакцину. Я зверталася зі скаргами до міської влади. Розумію, що з тваринами потрібно бути гуманними. Але щось з бродячими псами потрібно робити, щоб вони не нападали на людей. Кажуть, що якісь волонтери з-за кордону обіцяли стерилізувати собак нашого міста, але чомусь ніхто цього не робить.

Коментар Юрій Собчук, начальник міського управління житлово-комунального господарства: — Два роки тому, коли заговорили про необхідність створення у місті притулку для бродячих собак, мене звинувачували у негуманності і зробили першим бандитом у місті. Адже комунальні служби реагують на звернення рівнян щодо нападів бродячих псів, усипляючи таких тварин. Тепер ця проблема обертається іншим боком. Так, за чотири місяці цього року в Рівному бродячі пси вже покусали близько 300 людей. Тому ми вимушені таких тварин і надалі усипляти. Щодо інших форм боротьби з безпритульністю собак, то для цього у державі має бути розроблена спеціальна програма зі створення притулків. Її реалізація має відбуватися на умовах співфінансування з державного та міського бюджетів. Щоправда, незважаючи на відсутність поки що такої програми, не відкидаємо ідею зі створення притулку в місті. На місцевому рівні збираємо пропозиції щодо цього, підраховуємо, скільки на притулок потрібно коштів тощо. Тим часом, вважаю, варто звернутися до власників собак, щоб не викидали тварин на вулицю. Адже безпритульними собаки стають саме через таку безсердечність господарів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також