Бродячим котам Рівного — дорогу, - кажуть зоозахисники

2096 1

Ми у соцмережах:

Бродячим котам Рівного — дорогу, - кажуть зоозахисники

Найгарячішим питанням бюджетної комісії Рівненської міської ради став проект рішення про захист бродячих котів.

Нагадаємо, що його розробили через петицію захисників тварин, які наполягають, щоб в холодну пору року всі підвали міста були відкриті. Бо тільки так можна врятувати від холоду бездомних котів.

На засідання завітали активісти, які так гаряче вступили у дискусію з депутатами, що всі присутні встигли пересваритися кілька разів.

За словами зооактивістки Наталії Ющук, в Рівному немає ні притулку для котів, ні пункту перетримки. Тому й тварини страждають:

-Рівень цивілізованості держави залежить від її ставлення до безпритульних тварин. У нас стерилізаційний центр мав бути добудований у 2014 році. Але цього не відбулося. Тому там можна у клітках перетримувати виключно собак. Коти ж у вольєрах помирають.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Сахнюк її підтримав, зауваживши, що не відбудеться нічого страшного, коли кілька тварин будуть жити у підвалах будинків:

-У Рівному виходить, що одні підвали в будинках відкриті, а інші закриті. Через це всі тварини лізуть туди, де відкрито. Якщо ж усі підвали будуть відкриті, то коти в них розчиняться. Окрім цього, вони там ловитимуть шкідників.

Однак депутат Роман Яворський заявив, що не всі голови ОСББ готові до такого. Адже тварини можуть пошкодити утеплення на трубах та лічильник.

На це йому парирували, що у підвалах більше прибирають шприци та пляшки, ніж наслідки від проживання тварин.

Гаряча дискусія продовжувалася більше півгодини. Зрештую бюджетна комісія підтримала цей проект рішення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також