Брудне взуття — в пральну машину

583 0

Ми у соцмережах:

Брудне взуття — в пральну машину

Коли взуття зношується і брудниться, відіпрати його руками стає все важче, особливо всередині. Тому часто використовують пральні машини. Але тут є певні застереження. Загалом більшість виробників не дають гарантії, що після прання взуття буде в нормальному стані, і не рекомендують такий метод.

Важливо знати, що не рекомендується прати такі моделі: лаковані; модельні; зимові; дизайнерські зі складним декором. Можна прати: якісно прошиті кросівки зі шкіри і тканини; домашні капці; кеди; полотняні сандалі; тканинні макасини.

Перед тим, як прати взуття у машинці, варто спочатку очистити його, тому що плями при впливі води ще більше в’їдатимуться у тканину. Жирні плями прибирають крохмалем або содою. Якщо на білому взутті з’явилися зелені плями від трави, використовуйте розчин нашатирного спирту і господарського мила. Краплі від фарби видаляються уайт-спіритом.

Особливості прання в машині-автоматі: прати на малих обертах; обмежити температуру нагріву води; відключити сушку і віджимання; прати не більше двох пар взуття за раз.

Якщо в пральній машині окремого режиму для взуття нема, тоді можна вручну виставити на «делікатне прання».

Для взуття оптимальна температура від +30ºС до +40ºС. Більш висока температура може зіпсувати виріб, а більш низька буде неефективною.

Завантажувати у барабан взуття потрібно в спеціальному сітчастому мішку, який оберігає барабан від інтенсивної взаємодії з твердими матеріалами, а взуття — від механічного пошкодження. За відсутності спеціального мішка можна використовувати наволочку, зав’язавши її верх. І додатково в барабан треба підкласти кілька старих рушників.

Перед початком прання витягніть устілки та шнурівки, їх потрібно прати окремо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також