Інгредієнти: 700 г брюссельської капусти, обрізаної й розрізаної вздовж навпіл; дві великі цибулини-шалот, дуже тонко нарізані; 3 столові ложки несолоного масла; 450 г грибів, нарізаних шматочками по 3,5 см; склянка білого сухого вина; ½ склянки густих вершків.
Приготування. Викладіть брюссельську капусту на деко з бортиками, збризніть оливковою олією та перемішайте, розкладіть рівним шаром і посоліть. Запікайте близько 25 хвилин — поки вона не стане м’якою і не підрум’яниться.
Тим часом нагрійте олію в сковороді, щойно почне закипати, додайте цибулю-шалот і готуйте, часто помішуючи, до золотисто-коричневого кольору — 7–10 хвилин. Шумівкою перекладіть цибулю на тарілку, застелену паперовим рушничком. Посоліть і дайте охолонути.
У сковороду додайте оливкову олію та масло. Щойно масло розтане, додайте гриби і готуйте, час від часу помішуючи, поки вони не стануть золотисто-коричневими і м’якими, приблизно 5–8 хвилин. Посоліть і додайте вино. Готуйте, поки вино не ввариться вдвічі — близько 3–4 хвилин. Додайте брюссельську капусту і густі вершки та готуйте, помішуючи, поки вершки не загуснуть і не покриють брюссельську капусту — приблизно 5 хвилин. Приправте за смаком сіллю та перцем і подавайте зі смаженою цибулею-шалот.