У міській лікарні Рівного вже почала працювати їдальня, яку пообіцяв облаштувати тут власник пивоварні «Рівень» Мар’ян Года. За словами рівненського бізнесмена, ідея виникла, коли він ніс термос з їжею в лікарню під час відвідин знайомого, який там лікувався. Года обіцяє, що харчуватиме пацієнтів лікарні недорого — комплексний обід коштуватиме в середньому 60 гривень.
Відкривали їдальню у вівторок урочисто, з надувними кульками. І перше, що впадає в очі — затишний і цікавий інтер’єр закладу: ну зовсім не схоже, що знаходишся у лікарняному приміщенні.
Досі пацієнти та їхні відвідувачі, а також і працівники лікарні харчувалися або домашньою їжею, приготовленою і принесеною заздалегідь, або купували щось у місцевих кіосках. Ще один варіант — їсти те, що готує і дає сама лікарня. Проте, як відомо, кошти на харчування пацієнтів міська рада виділяє мінімальні. Натомість п. Года обіцяє смачну їжу як вдома і недорого. Крім звичайного меню, тут буде ще й дієтичне.
— Якщо вдасться заробити на тому 10%, то буде дуже добре, — каже підприємець. — Хоча я розглядаю це більше як соціальний та іміджевий проект, який може стати окупним хіба в майбутньому, коли вдасться відкрити мережу їдалень в інших установах. Насправді нормальна їдальня в лікарні — це просто необхідність, щоб лікарі не змушені були на роботу приходити зі своїми бутербродами, а тим, хто провідує пацієнтів, — носитися з термосами.
Їдальня розташована в терапевтичному корпусі лікарні на першому поверсі, де раніше була аптека. Мар’ян Года взяв це приміщення в оренду і відремонтував.
Дарина ГУЗЕНКОВА.