Буде на Північному дитсадок чи торговий центр?

2427 0

Ми у соцмережах:

Буде на Північному дитсадок чи торговий центр?

Похмура і захаращена цегляна розвалина — так нині виглядає незавершене будівництво на вулиці Євгена Коновальця, 16, де мав бути дитячий садок. Ввечері рівняни намагаються обходити цю місцевість, щоб не зустрітися з хуліганами чи п'яничками, які облюбували руїни.

Недобудову, продану 10 років тому, цьогоріч рішенням суду повернуто у власність міста. Які тепер наміри міської влади щодо її подальшої долі? Добудують дитсадок чи знову віддадуть цей шматок землі з недобудовою у чиїсь руки — під торговий центр чи багатоповерхівку?

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного: — Колись цей дитячий садок планувався на 320 місць, тобто на 14 груп — уявіть, який потенціал для густонаселеного мікрорайону «Північний»! І дуже шкода, що приватний університет з якихось причин так і не зміг завершити будівельні роботи та облаштувати там приватний садок, як планував. Недобудову через суд було повернуто до комунальної власності міста, і тепер з нею потрібно щось робити. Вона готова на 50%. Можливо, варто в чомусь обмежити наші плани і все ж знайти в бюджеті якісь кошти для добудови? Але це моя особиста думка. Поки що жодного проекту рішення, який могла б розглянути міська рада, не існує.

Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Добудований цей садок буде обов'язково, тільки не за міські кошти. Треба шукати інвестора. У нас досі немає жодного приватного дитячого садка, а така ніша є — 10% батьків готові платити дорожче, але водити дітей в елітарні ДНЗ. І цим вони звільнять місце для малюків з менш заможних сімей.

Нагадаємо, ще 2007-го міське управління комунальної власності продало недобудований дитсадок на вул. Коновальця Міжнародному економіко-гуманітарному університету ім. Академіка Степана Дем'янчука, щоб перепрофілювати його під навчальний корпус. Згодом призначення будівлі вирішили змінити на дошкільний заклад з поглибленою підготовкою дітей. Втім, садок так і не з'явився. Тому 6 квітня цього року Господарський суд Рівненської області розірвав договір купівлі-продажу між МЕГУ та управлінням комунальною власністю за невиконання умов угоди.

 
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також