Замість ресторану в Рівному буде ще одна «шафа» Юсюка?

7422 0

Ми у соцмережах:

Замість ресторану в Рівному буде ще одна «шафа» Юсюка?

«Візуальний вакуум» побачив на місці ресторану відомий архітектор, а от власнику — подобається.

На власний смак, незважаючи на думку архітекторів, забудовує центр Рівного підприємець Юсюк — готель, ресторан, кафе та два офісні центри уже збудовано на викуплених ним раніше земельних ділянках на вулиці 16 Липня. А нещодавно стало відомо про його намір перебудувати ресторан «Блюз та Джаз». Свої пропозиції подав на розгляд архітектурно-містобудівної ради.

На засідання ради, рішення якої, щоправда, є лише рекомендаційними, прийшов архітектор Тарас Шумейко, автор проєкту реконструкції ресторану. Зважаючи на те, що попередній проєкт, який назвали «шафою Юсюка», збудований без врахування зауважень і рекомендацій, навіть без дозволу — замість якого натомість було сплачено штраф, архітектори запитали: як буде цього разу. Та на усі запитання архітектор Тарас Шумейко відповідав, що таким є бачення власника будівлі Павла Юсюка. Тож цього разу рада утрималась від зауважень щодо вигляду будівлі. Бо марно.

Отож підприємець Юсюк вирішив, що замість нинішнього одноповерхового ресторану буде 3-поверхова будівля з мансардою. Будівля матиме чотирикутну форму з великими вікнами та нічною підсвіткою. А на даху — ресторан із зеленою зоною.

Микола Пасічник, член архітектурно-містобудівної ради:

— Коли я побачив цю пропозицію, то у мене виникло відчуття візуально-естетичної порожнечі. Це візуальний вакуум. Майже нереально дати якісь рекомендації, щоб покращити порожнечу. Фактично — це кубик, а хочеться, щоб цей об’єкт прикрашав Рівне.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури і містобудування:

Кілька років тому ми розглядали інший об’єкт, який планував будувати Павло Юсюк. Головний архітектор Рівного Дмитро Котляров тоді пропонував йому провести архітектурний конкурс, щоб обрати найкращий варіант забудови. Навіть від управління архітектури підприємцю було надано кілька пропозицій. Однак бізнесмен ніяк на це не відреагував.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також