Будинок у Рівному отримав привілей, бо «попередня влада дозволів навидавала»

1317 0

Ми у соцмережах:

На фасаді помітні тріщини, найбільша та, що між самою будівлею та димоходом

Три мільйони гривень з бюджету міськрада витратить на капремонт будинку, що на вулиці Соборній, 14-А. Бо у ньому тріщина. Але таких будинків — з тріщинами на фасадах — у Рівному чимало. Чому саме цей? Чи то через те, що розташований «на очах» у чиновників — бо неподалік міськради. Чи то через те, що особисто секретар міськради Шакирзян дуже перейнявся проблемами саме його мешканців.

Галина Похильчук, керівник «Ради голів ОСББ м. Рівне»:

Нам не зрозуміле таке привілейоване ставлення до одного з будинків. Адже відповідно до програми, мешканці будинку повинні були заплатити 20% вартості ремонту, а місто мало дати 80%. Але депутати виділили усі кошти без співфінансування. Раніше місто такого не робило. Нам розповідають про тріщину. Але є будинок на вулиці Богоявленській, 5-А. Там набагато більша тріщина, ніж у цьому будинку. Вона там із 1989 року, і до цього часу всім було байдуже. Мені не зрозуміло, чому одні люди кращі за інших.

Віктор Шакирзян, секретар ради:

За адресою Соборна, 14 є два будинки. У 2008 році один будинок стягнули, а інший ні. Хоч обидва перебувають у жахливому стані та мають тріщину. Стан цих будинків фактично аварійний. Однак раніше влада на це не зважала та повидавала дозволів на облаштування комерційних приміщень на першому поверсі будинку. Підприємці повибивали несучі стіни під фундаментом, що призвело до ще більшого руйнування будинку. Тому першочергово його потрібно стягнути. Після цього місто допоможе створити там ОСББ. Коли це станеться, то мешканці уже самі визначатимуть, що їм потрібно.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також