Будівельний інспектор Хомка

2486 0

Ми у соцмережах:

Будівельний інспектор Хомка

У Рівному створюють міську Державну архітектурно-будівельну інспекцію — таке рішення міськрада прийняла ще торік, але реальна робота розпочалася тільки зараз. Це пов'язують із активністю нового заступника міського голови Рівного Віталія Германа. Але при цьому натякають, що створюється вона «під Володимира Хомка». Попри те, що формально контроль за її діяльністю покладено на обласну ДАБІ, яку очолює Ігор Мічуда.

Будінспектор Формувати новий орган почали із пошуків його керівника. Міський голова Рівного Володимир Хомко шукав на це місце людину, яку він зможе контролювати. Її було знайдено в управлінні містобудування та архітектури. Хоч прізвище кандидата на загал п.Хомко озвучувати не хоче. За нашою інформацією, вибір Володимира Хомка зупинився на Віталієві Самчуку, який до цього працював у міській архітектурі на посаді начальника служби містобудівного кадастру.

Виталий_Самчук
Віталій Самчук
Хоч офіційно п.Самчук ще не призначений на посаду, але уже працює над створенням матеріально-технічної бази для своєї інспекції. Вона розміщуватиметься на третьому поверсі будівлі, що на вулиці Лермонтова, 6. Працюватиме там восьмеро осіб. Запрацює міська ДАБІ до кінця року, адже для того, щоб вона отримала повноваження у сфері державного архітектурно-будівельного контролю, потрібен спеціальний акт з Києва, підписаний ДАБІ України. Звичайно ж, Володимиру Хомку міська ДАБІ дозволить мати додатковий вплив на будівельний ринок Рівного. Насамперед на ті структури, які досі вели свій бізнес, не надто узгоджуючи свої дії з міською владою. Адже планується, що міська ДАБІ буде дозволяти, супроводжувати та контролювати усе, що зводитимуть у Рівному. У свою чергу, обласна ДАБІ її контролюватиме.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також