Будівництво ЖК «Театральний»: порушень перевірка ДАБІ не виявила

1994 0

Ми у соцмережах:

Будівництво ЖК «Театральний»: порушень перевірка ДАБІ не виявила

Напередодні сесії міської ради журналісти РВ поцікавилися, як розвивається ситуація навколо будівництва житлового комплексу «Театральний», що на вулиці Мазепи, 3 у Рівному. Нагадаємо, що група громадських активістів заявляла про рейдерське захоплення земельної ділянки та порушення будівельних обмежень.

Тетяна Гонтар, активістка:

21729691_1807359489292054_2062099155_o

- Ми подавали запит у прокуратуру та обласну ДАБІ. За результатами перевірки виявлено порушення. Можна зробити припущення, що вони будували і разом з тим робили документацію, а потім її змінювали. Нам дуже цікаво, яким чином вони отримали дозвіл на будівництво з Києва. Такого апріорі бути не може, що там зібралася якась спеціальна комісія та дозволила. Є генеральний план міста, який на той час замовляли у Києві, й не можна порушувати його норми. Хоча документів, у яких вказано, хто та як дозволив таку висотність будівництва, я ще не бачила. Місцеві архітектори підтвердили, якщо місто дало їм в оренду землю для будівництва, то вони не мають права порушувати існуючі у місті норми. А влада на все це закриває очі. Я хочу в законній площині дослідити ситуацію та напрацювати якісь механізми її вирішення. Усі напрацювання будуть винесені на загал, тому що порушення очевидні. Їх підтвердили місцеві спеціалісти-архітектори. Адже в історичному ареалі міста можна будувати приміщення тільки 18-метрової висоти. А в них, коли йдеш вулицею, то бачиш паспорт об'єкта на дев'ять поверхів, а в документації уже говориться про одинадцять поверхів. У мене не так багато вільного часу, але буду доводити, що об'єкт має бути п'ятиповерховим. Суттєвим є момент з червоною лінією. Будівництво “накрило” комунікації міста. Якщо буде аварія, то місто за свій кошт робитиме їх в обхід цього будівництва. Начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненщини (ДАБІ) Ігор Мічуда спростовує слова активістки про виявлення порушень і стверджує наступне: - До нас по цьому об'єкту приходили запити від активістів, на які ми дали відповіді. До них ми додали копії протоколів перевірок. На сьогодні у забудовника є всі дозвільні документи, які вони отримали через суд. Об'єкт має п'яту категорію складності, а це СС3. Більше того, вони пройшли перевірку “Укрдержекспертизи” для взяття дозволу по такій категорії складності в Києві. Крім того, є висновок спеціальної комісії про поверховість цієї будівлі. Зараз не можна нічого пред'явити щодо стану цієї будівлі, бо в забудовника немає жодних зловживань. Щодо поверховості, то в них є документи, в яких говориться, що комісія при Мінрегіонбуді, як виняток, дала їм інші умови. 21733942_1807359645958705_1054814486_o

Олександр Климчук, забудовник: - Перш за все, хочу наголосити, що ми дуже позитивно ставимося до громадського контролю нашої діяльності. Однак у конкретній ситуації деякі активісти оприлюднили інформацію, яка не відповідає дійсності. Будівництво житлового комплексу «Театральний» - це сучасний проект найвищої категорії складності. Іншими словами, дотримання нами будівельних норм контролюють не тільки місцеві, а й центральні органи влади. Нашу діяльність вже перевірили як правоохоронні, так і спеціалізовані контролюючі організації. Всі вони дали однозначний висновок про відсутність порушень. Тобто жодних перешкод для планового виконання робіт не виявлено. Окремо хочу подякувати мешканцям сусідніх будинків за розуміння і за домовленості щодо благоустрою прилеглих територій з будинком Сагайдачного, 2 та влаштування огорожі з будинком Мазепи, 1. Я публічно запевняю, що наші зобов’язання перед мешканцями будуть виконані в повному обсязі до здачі будинку в експлуатацію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також