Будують у Рівному спортмайданчик біля будинку «з привидами»

1746 0

Ми у соцмережах:

Будують у Рівному спортмайданчик біля будинку «з привидами»

У дворі 9-поверхівки на вулиці Лермонтова уже підготували територію для будівництва спортивного майданчика. Для того, щоб місцева молодь могла займатись спортом, з міського бюджету витратять більше 600 тисяч гривень. Вже можна припустити, що майданчик у центральній частині Рівного користуватиметься популярністю. Однак дорослих бентежить те, що поряд з майданчиком знаходиться двоповерховий аварійний будинок. І ніхто не дає гарантії, що споруда не завалиться саме в той момент, коли діти гратимуть на новозбудованому майданчику в баскетбол. Наразі давно покинутий будинок приваблює підозрілі компанії, які розпивають там алкоголь.

Сергій Шевчук, начальник управління молоді та спорту Рівного:

У наших планах до кінця року завершити будівництво чотирьох нових спортивних майданчиків: на вулицях Лермонтова, Шухевича, Кавказькій та Дубенській. Справа у тім, що проєкти на них уже було виготовлено. Стосовно майданчика на Лермонтова, то в цьому районі немає жодного спортивного майданчика. Захаращену територію уже прибрали та готуються до будівництва. Знаємо про той будинок. Однак нічого не можемо вдіяти, бо це приватна власність. Скажу лише, що будівництво спортивного майданчика за межі виділеної ділянки не виступить.

Роман Кобзєв, голова правління ОСББ «Оселя-Рівне»:

У цьому старому будинку можна знімати фільми жахів. Наприклад, про привидів чи ще щось. Адже він у настільки поганому стані, що це точно сподобається режисеру. На цей будинок ми уже давно скаржилися, але це приватна власність. Знаю, що в ньому прописано багато людей. Хоч будинок аварійний та у будь-яку хвилину може завалитися, проте там вечорами збираються різні компанії, які розпивають алкогольні напої. Наркомани туди ходять. Буває, що туди забрідають навіть діти у пошуках гострих відчуттів. Мені узагалі не зрозуміло, як така розвалюха може стояти в центрі міста. Якщо чиновники не можуть її знести, бо це приватна власність, то хай хоч обгородять парканом. Лише так можна буде убезпечити дітей.

Згідно з даними державного реєстру, знаходиться аварійний будинок за адресою: Лермонтова, 23. Деякі з його власників уже померли, а їхні родичі успадкували там частки. Наразі будинок офіційно має більше п’яти співвласників.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також