Букети з маковими стеблами заборонили перевозити через кордон

1173 0

Ми у соцмережах:

Букети з маковими стеблами заборонили перевозити через кордон

За перший місяць літа прикордонники Білорусі виявили 5 випадків переміщення через державний кордон макових рослин. Букети польових квітів білоруси купують в Україні в якості оберегів, готуючись до свята Маковея заздалегідь.

Білоруси не здогадуються, що переміщення через кордон букетів з маковими стеблами підпадає під обмежувальні заходи, встановлені законодавством Білорусі. Головки маку прикордонники вилучають для проведення експериз, щоб встановити,  до якого сорту відносяться рослини - декоративні або опіумні. За їх результатами й вирішують, чи притягувати тих, в кого вони були вилучені, до кримінальної відповідальності. 

Покарання за незаконне переміщення через митний кордон Євразійського економічного союзу наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх прекурсорів або аналогів передбає стаття 328-1 Кримінального Кодексу Білорусі. І це - до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Державний прикордонний комітет Білорусі порадив тим, хто перетинає кордон, більш ретельно ставитись до свого багажу, щоб уникнути неприємностей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також