- Були підставні тендери, - ексзаступниця Кузмічова про своє звільнення

2151 0

Ми у соцмережах:

- Були підставні тендери, - ексзаступниця Кузмічова про своє звільнення

Майже місяць тому звільнилася з посади заступниця міського голови Рівного з питань освіти та культури Марина Кузмічова.

Тоді вона говорила, що написала заяву на звільнення через постійний політичний тиск на неї зі сторони невідомих.

Однак нещодавно вже колишня чиновниця пролила світло на цю справу. Головною причиною свого звільнення вона називає непрозорість під час тендерів.

За словами Марини Кузмічової у Facebook, у Рівному конкретні політики вирішують, хто отримає право ремонтувати об’єкти, а усі тендери є підставними:


- В законах прописаний гарний демократичний механізм під назвою тендер. Але абсолютно на всіх рівнях (держаний, обласний, місцеве самоврядування) тендер – це ширма, яка не працює.

Рішення приймаються на рівні голів фракцій та очільників політичних сил різних рівнів.

На оголошений тендер вийде підготовлений, погоджений підрядник.

Випадковий підприємець не буде працювати над горою паперів, якщо не отримає гарантію на отримання цього тендера, бо за напрацювання документації і ознайомлення з об'єктом треба заплатити працівникам і це марне викидання коштів.

Відповідає за все чиновник, а ті, хто приймають рішення, жодного підпису не ставлять і раптом щось пішло не так, тихо вичікують, чим все закінчиться.

Як пише Кузмічова, оскільки вона була представником партії «Голос», а освіта була під партією «Європейська Солідарність», то ці дві сили й відповідали за те, яка компанія виграє на тендерах:

- За останні 9 місяців моєї роботи двічі були спроби звільнити мене з посади. А за 2.5 років роботи мене намагалися звільнити п’ять разів через незгоду з діями голови фракції.

Саме голова фракції «Голос» Роман Денисюк пролобіював фірму «Картакоз», де-факто те саме, що і ТОВ «Прогрес Девелопмент Компані» на ремонт санвузлів ліцею №11 та 12. Йому було мало факту відсутності у цього підрядника майстрів і робітників на будівельному майданчику музичної школи (також той підряд пролобійовано Денисюком). Неодноразово намагалась переконати Денисюка і фракцію не втручатись у роботу виконавчої гілки влади. Фракція підтримувала механізм чесного тендеру, але у Денисюка свої погляди на життя. «Так, як ти працюєш, не буде», – отримувала у відповідь. Я просила інших підприємців вийти на тендер. З мене відверто сміялися. Денисюк брав все під свою особисту і політичну відповідальність, та коли «запахло смаженим» і ремонтні роботи стали без руху – відхрестився від усього.


Читайте також по темі: Заступниця Кузмічова звільнилась. Соратники кажуть — через анонімки


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також