Булка узаконить автокаву у Рівному

978 0

Ми у соцмережах:

Булка узаконить автокаву у Рівному

Пам'ятаєте ситуацію, коли міський голова Рівного Володимир Хомко виганяв мобільні кав'ярні від краєзнавчого музею? «Щоб завтра вас тут не було! Забираєте свої речі та їдьте, куди хочете. Хоч в Костопіль, хоч в Березне!» — кричав тоді на переляканих баристів.

Кава Зараз усі мобільні кав'ярні, стверджують у міській раді, — поза законом. А тому власників та баристів «гонять» то поліція, то посадовці.

Володимир Хомко, міський голова:

— Я попросив у підприємця, хай об'єктивно розробить для себе та інших підприємців правила торгівлі вуличною їжею та визначать місця, де можуть стояти автокав'ярні. Розглянемо той документ на сесії чи виконкомі та офіційно затвердимо. Нам не потрібна хаотична торгівля. От завтра хтось стане біля якогось кафе, де людям також продають напої, та буде відбивати у підприємців клієнтів. Автокав'ярня має приїздити зранку, а вечорі фургон мали би забирати. Однак у нас чомусь приїздить машина, паркується на проїжджій частині та стоїть півроку. Виходить, що це вже не автокава, а цілий кіоск. Для нього потрібні відповідні документи, вода та туалет. Була ситуація, коли чоловік на вулиці Костромській приварив до кіоску дві труби і говорив, що це у нього причіп. Володимир Булка, підприємець: — Влада мала б розробити цю карту вже давно. Проблема полягає у тому, що така торгівля не регулюється законом. Єдині правила мають розробити органи місцевого самоврядування. При виконавчому комітеті діє спеціальна комісія, яка регулює діяльність велокав'ярень. Я туди кілька разів подавав документи, аби працювати законно, але жодної відповіді не отримав. Тоді чиновники взагалі не схотіли нас узаконювати, бо це ніби для них проблемно. Мій бренд називається «The Bus», є ще «Barkas». Нас таких у Рівному більше десятка. Сергій Гемберг, радник міського голови з питань розвитку міста і новацій: — Не може бути такого, аби питання вуличної торгівлі у місті було неврегульованим. Тому ми зберемо усіх дрібних підприємців та проведемо громадські слухання. У Києві та Львові є визначені місця, де можна продавати вуличну їжу, а в нас чомусь нема. Потрібно розуміти, що підприємці дають робочі місця.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також