Бункер у центрі Рівного не «трісне» - власник майбутньої будівлі поряд

5048 0

Ми у соцмережах:

Бункер у центрі Рівного не «трісне» - власник майбутньої будівлі поряд

У центрі Рівного можуть забудувати невелику ділянку, що знаходиться за парканом обласного музею, поряд з так званим бункером Коха. Йдеться про 4,9 сотки на вулиці Драгоманова, право оренди яких на найближчі 49 років планують продати на земельних торгах, якщо міська рада дасть на це згоду.

Нині поряд із тим місцем стоять гаражі, а трохи далі — закинутий одноповерховий будинок із забитими вікнами: торік улітку будівлю за понад 2,2 мільйона гривень викупив з аукціону підприємець Микола Слободенюк. На орендованій землі дозволять звести «багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури», як йдеться у проєкті рішення.

Скільки місто може одержати за оренду землі — поки невідомо. Але чиновники наводять у приклад схожу ділянку на Соборній, 18 (навпроти парку ім.Шевченка), де за 113 кв.м вдалося отримати 24 мільйони гривень.

Потенційний забудовник уже зустрічався з жителями сусідньої п’ятиповерхівки на вул. 24 Серпня, 5 і заручився їхньою згодою.

Володимир Громадченко, голова ОСББ «Серпневе»:

— По-перше, краще охайний будинок по сусідству, ніж та закинута розвалюха, в якій раніше жили і смітили безхатченки і яка давно відрізана від усіх комунікацій. По-друге, будуть місця для автомобілів. З того, що нам розповідали на зборах: планується будинок на чотири з половиною поверхи, з одним під’їздом (орієнтовно на 16–18 квартир), з підземним паркінгом. Також будуть і відкриті місця для паркування, якими ми зможемо користуватися. Поряд забудовник облаштує дитячий майданчик, підходяще місце для цього уже є. Більше того, він ще навесні власним коштом зробив по периметру нашого будинку відмостку — такий захист, щоб вода не затікала у підвали. Бо ця земля знаходиться на місці старого русла Усті і тут високо залягають ґрунтові води. А після того, як нам зробили відмостку, то наш старий будинок перестав тріскати — це справді допомогло.

Цей закинутий будинок на вул. Драгоманова, що перед нашою п’ятиповерхівкою, буде демонтовано. Гаражі поряд також приберуть. А сама новобудова має стояти літерою «Г». Загалом, інвестор справив на нас хороше враження. Якщо новий будинок буде схожий на той, що будується на паралельній вулиці — буде непогано.

Шкоди нам від самого процесу будівництва не буде, бо технології нині уже інші — застосовують буронабивні палі, що не дає вібрації на сусідні будівлі. А за державними будівельними нормами, відстань до новобудови має бути не менше 20 метрів. Чи буде на першому поверсі якась комерція — нам наразі невідомо. Але відкривати черговий продуктовий магазин там навряд чи вигідно, бо всі ходять у супермаркети неподалік.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також