Бункер — все ще в оренді

2019 1

Ми у соцмережах:

Бункер — все ще в оренді

Підприємець Сергій Шабалін попросив рівненський виконком звільнити його від орендної плати за приміщення на вулиці Драгоманова, відоме як бункер Коха. Проте йому відмовили. А перед тим — і в оренді землі. Хоч ніби й ніхто не проти, щоб підприємець навів там лад, і облаштував у бункері музей та ресторан.

Шабалін просив в оренду 8 соток землі навколо бункеру Коха, щоб розпочати реконструкцію. Оскільки в оренді ділянки підприємцю тричі міськрада відмовляла, то він попросив звільнити його від плати за сам бункер до моменту, коли питання буде вирішене. Каже, що без землі робити нічого там не може: ні огородити ділянку, ні прокласти каналізацію та інші мережі, ні врешті облаштовувати обіцяний музей.

Тільки у червні підприємець заплатив майже 10 тисяч гривень оренди. Однак члени виконкому, на який було винесене це питання, відмовили Шабаліну. Аргументували тим, що якщо дозволять йому не платити за оренду, то «поганий приклад» братимуть й усі інші підприємці, які орендують нерухомість в управління комунальною власністю міста.

— Було би добре, якби там щось збудували, — сказав міський голова Рівного Володимир Хомко. — Проте на сесію міськради постійно виносять пропозицію розширення ділянки навколо бункера Коха, яку депутати відмовляються підтримувати. Не збираюся ні агітувати, ні лобіювати це питання. Але після того, що відбулося на виконкомі, припускаю, що орендар відмовиться від оренди.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також