Бурштину — на мільйони, захисник — за рахунок держави

1407 0

Ми у соцмережах:

Бурштину — на мільйони, захисник — за рахунок держави

Рівненський апеляційний суд обрав підозрюваному у повторному придбанні, зберіганні, передачі, пересиланні, перевезенні, переробці бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою. Щоправда 33-річний мешканець Дубровиччини зможе вийти з-під варти, якщо внесе заставу, визначену судом, — 454 тисячі гривень.

В результаті низки обшуків, проведених правоохоронцями 11 листопада цього року в Дубровиці, було виявлено понад 500 кілограмів бурштину-сирцю без відповідних документів. Уже повідомлено про підозру у незаконному видобуванні, збуті, придбанні, передачі, пересиланні, перевезенні та переробці бурштину трьом підозрюваним. Одному з них - 12 листопада місцевий суд обрав запобіжний захід - нічний домашній арешт, відхиливши клопотання слідчого про взяття підозрюваного під варту строком на 60 діб.

Судове рішення до Рівненського апеляційного суду оскаржив прокурор, який у судовому засіданні наголосив, що тяжкість вчинення злочину, ризик перешкоджання правосуддю та вплив фінансового характеру підозрюваного на учасників кримінального провадження, а також продовження злочинної діяльності є підставою взяття 33-річного підприємця під варту.

Проти задоволення апеляційної скарги прокурора виступили підозрюваний та його захисник, вважаючи рішення суду першої інстанції законним та обґрунтованим.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду  задоволила апеляційну скаргу прокурора.

Суд апеляційної інстанції скасував ухвалу місцевого суду про відмову в задоволенні клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та ухвалив обрати К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 січня 2022 року. Також суд визначив і альтернативний запобіжний захід — заставу у вигляді 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. А це майже пів мільйона гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також