Бур’яни для здоров’я

813 0

Ми у соцмережах:

Бур’яни для здоров’я

Бур'яни часто містять набагато більше антиоксидантів, фітохімічних і важкодоступних поживних речовин, ніж деякі овочі, й насправді є цілющими травами.

Кульбаба — рослина, багата вітамінами, мінералами і клітковиною. Зелень кульбаби, зокрема, є джерелом вітамінів А, С і К. Вона також може забезпечити організм вітаміном Е, фолієвою кислотою (вітамін В9), вітамінами групи В і кальцієм, залізом, магнієм і калієм. А корінь кульбаби багатий на інулін, який сприяє росту і підтриманню здорової бактеріальної флори в кишечнику. Корінь кульбаби часто сушать і замочують в чаї, але його також можна їсти цілком. Зелень кульбаби можна змішувати в складі смузі, додавати в супи або обсмажувати з оливковою олією, сіллю, часником і червоним гострим перцем.

Звичайний портулак найчастіше росте в тріщинах на тротуарах. Він очолює список рослин з омега-3 жирними кислотами, типом здорового жиру, що часто зустрічається в лососі. Омега-3 жирні кислоти сприяють підвищенню настрою, допомагають боротися із запаленням, тримати мозок у тонусі, а також зменшують фактори ризику серцево-судинних захворювань.

Баранячі четвертинки виглядають як звичайний шпинат, але вони смачніші і їх легше вирощувати. Всього одна чашка цієї трави забезпечить в 10 разів більше вітаміну К і втричі більше вітаміну А. Вона також багата на вітамін С, кальцій і магній.

Подорожник — ще один витривалий бур'ян, який поширений в місті. Поживні властивості подорожника майже такі ж, як і у кульбаби. Він багатий залізом, іншими важливими вітамінами і мінералами.

Кропива повна незамінних мінералів. До них відносяться йод, магній, калій, фосфор, кремній і сірка. Крім того, у кропиви більше білка, ніж у більшості інших рослин. Найкраще її готувати на парі або варити — колючки опадають, дозволяючи легко дістатися до поживного листя. Також вони опадають при сушінні, після чого можна використовувати листя для приготування чаю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також