Був головою ОСББ у Вараші, а тепер воює на «нулі»

4420 0

Ми у соцмережах:

Був головою ОСББ у Вараші, а тепер воює на «нулі»

Історією хороброго воїна з Рівненщини поділився у соцмережах голова ОВА Віталій Коваль.

 Олександр Столярець до 24 лютого 2022 працював черговим електромонтером на 4 енергоблоці Рівненської АЕС. А також був головою правління одного із найбільших ОСББ міста Вараш.

 Повномасштабне вторгнення застало чоловіка на нічному чергуванні. Вранці, коли енергоатомівець разом зі своєю зміною повертався додому, біля станції вже було багато української бронетехніки та військових. У магазинах і на заправках спостерігалися черги...
 
 «Я боявся, що прийдуть орки, а в мене немає зброї, щоб захистити сім'ю. Тому з перших днів війни ми всім ОСББ колотили коктейлі Молотова, їздили будувати блокпости та готували їжу для ТрО», - пригадує Олександр.
 
 28 лютого 2022 року він пішов до військкомату, бо знав, що лише так зможе отримати зброю. Штамп у паспорті «не військовозобов'язаний» перекреслив ручкою, на «атомну бронь» - махнув рукою і за згодою свого керівництва пішов захищати Україну.
 
«6 березня я був на полігоні у новоствореній 68 єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. А вже 23 березня наш підрозділ перекинули на Донбас – під Вугледар. До війни більшість з нас не мала військового досвіду, його здобували в бою. Спочатку було дуже важко. Та водночас було байдуже, бо кожен українець був ладен віддати життя за Україну», - розповідає захисник.
 
 Біля 15 місяців без ротацій вони стримували ворога на Донецькому напрямку. Фінальним акордом стали важкі бої на Благодатному напрямку, тоді звільнили три села.
 
Після того підрозділ Олександра мав короткострокову ротацію, а потім знову відправився в бій. Вчергове на «нуль». Та цього разу вже на Харківський напрямок. 
 
 «Ми, захисники України, чекаємо допомоги, підкріплення від українців і бачимо, що багато чоловіків бояться взяти зброю до рук. Хлопці, лише разом ми зможемо вигнати ворога з нашої землі! На жаль, більшості з нас доведеться воювати, бо ворог не здається і постійно посилюється. Якщо з якихось причин ви не можете воювати – допомагайте чим можете! Лише разом – ми сила!», - наголошує Олександр Столярець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також