Був смертельно поранений, коли рятував побратима - завтра Рівне попрощається з відважним воїном

860 0

Ми у соцмережах:

Був смертельно поранений, коли рятував побратима - завтра Рівне попрощається з відважним воїном

Гранатометник Тарас Наумчук помер 30 серпня у лікувальному закладі.

- Отримав смертельне поранення, рятуючи побратима - саме таким добрим, чуйним та люблячим інших назавжди залишиться в серцях рідних та близьких наш Герой Тарас Наумчук, якого вже завтра проведемо в останню земну дорогу, - повідомив секретар міськради Віктор Шакирзян.
 
Тарас народився 23 червня 1986 року у селі Плоска Острозького району. Навчався у 13 школі обласного центру, після чого у 2003 році вступив до Національного університету харчових технологій. Після здобуття вищої освіти, займався разом з батьком підприємницькою діяльністю.
 
Обожнював тварин, допомагав безпритульним собакам, завжди поважав старших та цінував кожен момент життя, - таким в спогадах рідних залишиться наш Герой. 
 
26 лютого 2022 року, на третій день повномасштабного вторгнення, Тарас був мобілізований до лав ЗСУ. Спочатку ніс службу на білоруському кордоні, а далі виконував бойові завдання на Харківщині. 
 
Наш захисник ніколи не нарікав на службу, мав дружні відносини з побратимами. Завжди готовий був підтримати та прийти на допомогу. Навіть поранення, яке стало для Героя, смертельним, Тарас отримав 16 серпня, виносячи пораненого побратима з поля бою. Саме під час допомоги другу, у захисника влучив ворожий скид. Єдине про що найбільше переживав Тарас - як батьки будуть без нього, якщо з ним щось станеться... На жаль, його побоювання справдилися. 
 
Гранатометник Тарас Наумчук помер у лікувальному закладі 30 серпня 2024 року. 
 
Прощання з Героєм відбудеться 4 вересня о 09:30 на Майдані Незалежності у Рівному. Заупокійну службу проведуть у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають захисника на Алеї Героїв кладовища Нове.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також