Бюджет Рівненщини менший, але катастрофи не буде

1222 0

Ми у соцмережах:

Бюджет Рівненщини менший, але катастрофи не буде

Рівненська обласна рада голосами 38 депутатів прийняла бюджет, за яким область житиме у 2020 році. Щоб «назбирались» ці голоси, не обійшлося й без кулуарних домовленостей.

Бюджетній комісії, яку очолоює п.Благодир і контролює фракція БПП, довелося навіть поступитися своїм правом розпоряджатися грошима з резервного фонду без скликання сесії. А також довелося вдвічі збільшити суму, що виділяється на кожного депутата для реагування на звернення виборців. Тепер кожний депутат облради матиме по 30 тисяч гривень в рік для надання матеріальної допомоги виборцям зі свого округу.

Доходи обласного бюджету затверджено в сумі 2 млрд 591 млн 390 тис. грн, а видатки — приблизно на 3 мільйони менші. Це менші суми, ніж торік. Однак, як пояснила директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, зменшення бюджету є винятково «технічним» рішенням:

У бюджеті медична субвенція закладена лише на перший квартал 2020 року. Бо з 1 квітня вторинну ланку медицини (районні лікарні) та третинну ланку (обласні медичні заклади) напряму фінансуватиме Національна служба здоров’я України. Тобто кошти лікарням виділятимуть напряму з державного бюджету, минаючи обласний. Враховуючи це, можна стверджувати, що обласний бюджет 2020 року, порівняно з минулим, збільшено на 7%.

Олександр Данильчук, голова Рівненської обласної ради:

Хочу звернути вашу увагу, що весь бюджет 2020 року соціально спрямований. Депутати не зменшували соціальні видатки, натомість трохи збільшили фінансування освіти та заклали гроші, щоб перші три місяці усі медичні заклади не мали проблем, поки перейдуть на нову форму фінансування. Знайшли також гроші на ліки та гемодіаліз.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також