«Бюджет Рівного на 2024 рік буде, насамперед, орієнтований на підтримку Збройних Сил України» - Віктор Шакирзян

674 0

Ми у соцмережах:

«Бюджет Рівного на 2024 рік буде, насамперед, орієнтований на підтримку Збройних Сил України» - Віктор Шакирзян

Про це секретар Рівненської міської ради і виконуючий обов’язків міського голови Рівного заявив під час сьогоднішньої зустрічі з рівнянами - учасниками акції на підтримку Збройних Сил України.

- Цілком підтримую учасників акції у їхньому прагненні максимально підтримувати Збройні Сили України. Минулого четверга під час сесії Рівненської міської ради ми виділили двадцять мільйонів гривень на придбання дронів, обладнаних приладами нічного бачення, які дозволять нашим військовим цілодобово відстежувати дії ворога. Зараз це мабуть найбільш актуальна допомога для наших Збройних Сил, адже взимку рано темніє, і під прикриттям темряви ворог намагається передислоковуватись і атакувати. Придбання дронів - це тільки початок. При формуванні бюджету на наступний рік буде передбачено придбання іншого необхідного для підтримки Збройних Сил України обладнання. Керівникам муніципальних управлінь і департаментів доведено письмове доручення при формуванні пропозицій до бюджету на наступний рік, максимально скоротити необов'язкові видатки, аби ми могли акумулювати максимальну суму коштів на підтримку військових частин Збройних Сил України, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Станом на сьогодні з бюджету міста Рівного на видатки, пов’язані з питаннями оборони, було виділено майже 370 мільйонів гривень. В тому числі, понад 55 мільйонів гривень - на субвенції для 26 підрозділів ЗСУ на придбання необхідної їм техніки, обладнання та спорядження та 150 мільйонів гривень з міського бюджету було перераховано в обласний бюджет на потреби оборони Рівненщини. Профінансовано десятки інших важливих статтей видатків, які сприяють зміцненню оборони і безпеки нашого міста і нашої країни вцілому. Зокрема, на облаштування оборонних рубежів і позицій, видатки на підтримку підрозділів правоохоронних органів, підрозділ ДСНС, видатки на транспортне забезпечення військових, потреб територіальної оборони та цивільного захисту населення.

- Найперше, найголовніше, найзаповітніше бажання для кожного українця - якнашвидше здобути Перемогу над окупантами і повернути мир на українську землю. Ми постійно на зв’язку з військовими, до нас постійно надходять запити від військових частин про необхідність придбання різноманітного обладнання, техніки, спорядження, і ми регулярно перераховуємо необхідні Збройним Силам України субвенції на придбання всього необхідного. Зараз буде придбано дрони обладнані приладами, які дозволять відстежувати пересування ворога у темну пору доби, в найближчих планах - придбати для ЗСУ додатково необхідне обладнання, тобто зупинятись в цьому питанні Рівне не збирається, об’єми виділеної допомоги будуть нарощуватись,  - зазначив Віктор Шакирзян. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також