Бюджетна комісія відмовилася підтримувати зміни до обласного бюджету, поки чиновники не знайдуть гроші для хворих дітей

1455 0

Ми у соцмережах:

Василь Кльоп та Діана Гордійчук

У Рівненській обласній раді засідає бюджетна комісія, яка розглядає сесійні питання. Серед інших - внесення змін до обласного бюджету.

Заступниця директора обласного департаменту фінансів Ліліана Слігоцька зазначила, що зміни до обласного бюджету стосуються розподілу понад 55 млн грн субвенцій з державного та місцевих бюджетів та внутрішніх перерозподілів.
Додала, що перевиконання надходжень до обласного бюджету немає, а тому, відповідно, немає і додаткових ресурсів.
Більшість суми – понад 43 млн грн – це субвенція на галузь охорони здоров’я.
Лідерка фракції «УКРОП» в облраді Діана Гордійчук запитала, чому департамент фінансів не передбачив кошти на ліки для хворих на муковісцидоз дітей з Костопільського району. Адже бюджетна комісія давала доручення ОДА знайти шлях виділити 200 тис.грн, оскільки діти з цією хворобою повинні постійно приймати ліки, щоб жити.
У департаменті фінансів зазначили, що коштів немає, але було цього року виділено 2 млн грн на центр лікування хворих на муковісцидоз при чорнобильській лікарні: 1,2 млн грн на лікування дітей і 800 тис.грн - на дорослих. 
Ця відповідь не задовольнила депутата від «Конкретних справ» Василя Кльопа:
-200 тис.грн – невелика сума для бюджету. То ми не можемо чи не хочемо виділити? За що людям лікувати дітей? Ми вже два роки обіцяємо.
Пан Кльоп запропонував забрати 200 тис.грн з коштів, виділених на управління охорони здоров’я та передбачених на утримання центру при чорнобильській лікарні. Колеги його підтримали, зазначивши, що управління охорони здоров’я та департамент фінансів мали достатньо часу, аби знайти кошти.
Бюджетна комісія вирішила перенести голосування за зміни до бюджету на кінець засідання, аби посадовці ОДА знайшли, де взяти 200 тис.грн.
Втім, такий захід результату не приніс. Перший заступник голови Рівненської ОДА та депутат від БПП Віталій Ундір категорично зазначив, що коштів немає. Додав, що навіть у резервному фонді обласного бюджету лише 180 тис.грн, а у країні – воєнний стан.
Зрештою, депутати домовилися, що повернуться до питання про внесення змін до обласного бюджету перед сесією 7 грудня, і вкотре доручили ОДА знайти кошти для хворих на муковісцидоз дітей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також