Бюрократія у дії: Рівненщина вже півроку не може користуватися новенькими «швидкими»

2344 1

Ми у соцмережах:

Швидкі Juc. Фото ілюстративне

Торік Китай подарував Україні близько півсотні нових автомобілів екстреної меддопомоги. Авто розподілили, як передбачала китайсько-українська угода, між регіонами. У липні отримала свою «частку» китайського подарунка і Рівненська область – два авто «Juc».

Проте досі автомобілями так ніхто і не їздив. З липня вони на «відповідальному зберіганні» у гаражі обласного центру екстреної меддопомоги. Використовувати за призначенням їх не можуть через бюрократичну причину – подаровані авто досі не передано у користування центру.

Головний лікар центру Андрій Бортнік зазначає, що не розуміє, чому процедура передачі автомобілів так затягнулася. Лише недавно з Міністерства охорони здоров’я надійшов лист до Рівненської облради з проханням створити комісію з приймання-передачі автомобілів з державної власності у комунальну.

Голова облради Олександр Данильчук розпорядження про створення комісії підписав. Проте коли вона запрацює, за словами п.Бортніка, невідомо. Все залежить від представників МОЗ, які входять у комісію і які мають приїхати на Рівненщину, щоб підписати акти передачі.

- Автомобілі розмитнені, мають київську реєстрацію, але коли їх передадуть у комунальну власність облради, потрібно їх буде поставити на рівненську реєстрацію. – зазначає п.Бортнік. – А ось де вони працюватимуть – у Рівному чи у районах – визначатимемо вже опісля того, як нарешті отримаємо їх у користування.

За словами Андрія Бортніка, обласний центр екстреної меддопомоги востаннє отримував автомобілі у 2014 році. На сьогодні області потрібно 70-75 авто, аби хоча б частково оновити парк «швидких».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також