Бюст Кузнецова у Рівному піде з молотка. Скільки дадуть?

374 0

Ми у соцмережах:

Бюст Кузнецова у Рівному піде з молотка. Скільки дадуть?

Минуло уже чотири місяці, відколи з Пагорба Слави у Рівному полетіли вниз головами велетенські партизани — монументи ще радянської доби. Тоді місцеві комунальники пригнали будівельну техніку, поскидали на землю тонни металу та забрали все це до себе на склади. Реакція рівнян була неоднозначною: одні вітали таке рішення, інших воно обурило. А міська влада тим часом з гордістю розповідала, як декомунізовані скульптури послужать сучасній українській армії: якщо продати їх на металобрухт, а на одержані кошти закупити такі потрібні військовим дрони або щось інше.

Відтоді цю тему довго не порушували. І лише нещодавно про цінний метал знову заговорили — на сесії міськради.

З документа, поданого на сесію, можна дізнатись, що КП «Спецкомбінат-ритуальні послуги» має подбати про незалежну експертну оцінку погруддя радянського розвідника Кузнецова — щоб визначити, чого він коштує. Бо поки що його початкова вартість складає 39 тисяч гривень. Якщо упродовж трьох місяців його ніхто не купить, то бюст залишиться на балансі підприємства.

Також комунальники хочуть позбутися пам’ятника з могили комдива Богомолова, скульптурної композиції «Будьонівці» та окремих елементів стел з «Меморіалу біля братської могили воїнів Першої кінної армії», барельєфа з братської могили радянських воїнів та партизан та пам’ятної дошки, що була на місці бою Артилерійської батареї Гончарова — все це піде на металобрухт.

А от трест зеленого господарства має здійснити оцінку металобрухту, що утворився після демонтажу з Меморіалу Вічної Слави на вул. Київській — і теж спробувати продати.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також