Бюст Сталіна – вже в музеї, але на задньому дворі (ВІДЕО)

872 0

Ми у соцмережах:

Бюст Сталіна – вже в музеї, але на задньому дворі (ВІДЕО)

Відкопаний будівельниками в Рівному бюст Сталіна вже передали до Рівненського краєзнавчого музею. Щоправда, експонатом він поки не рахується. Проте музейники вже припускають, в яку виставку могли би його включити.

Це погруддя, яке викопали два тижні тому у дворі будинків на вулиці Словацького, йдеться в сюжеті Суспільного. Працівники приватної фірми наткнулися на нього під час будівництва колектора. Бюст виявили під горіхом на майже метровій глибині. Бетонного Сталіна вирішили передати в обласний краєзнавчий музей.

Вага погруддя - орієнтовно 70 кілограмів.

"Він бетонний, пустотілий, залишки бронзової, причому, якісної фарби, якщо стільки часу пролежав у землі, вона тільки стерлася, а не облущилася.

Навіть деталі зачіски, форма вух, ніс втрачений, то важко судити.

І навіть форма вус не стилістична, а має форму певну. Це якісно зроблена і така "канонічна" версія Сталіна", – розповів завідувач сектору збереження культурної спадщини обласного краєзнавчого музею Олексій Черницький.

Бюст Сталіна поки кваліфікують, як знахідку, передану в музей. Визначитися із тим, у якому статусі його облікувати, має фондова закупівельна комісія музею, – пояснює директор обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також