«Б'ють у барабани». Учасники акції в Мінську йдуть від резиденції президента

454 0

Ми у соцмережах:

«Б'ють у барабани». Учасники акції в Мінську йдуть від резиденції президента

Учасники багатотисячної акції протесту в Мінську почали масово залишати дільницю на проспекті Переможців, де виставлені огорожі, за якими розташована резиденція президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У неділю противники Лукашенко проводять чергову неузгоджену з владою акцію протесту. МВС заявило, що міліція буде нести службу в посиленому режимі, для забезпечення безпеки додатково задіяна спецтехніка міліції і внутрішніх військ. Не пропусти новини сьогодні онлайн на своєму мобільному.

Відзначається, що за останні години на цій ділянці вулиці скупчилися тисячі людей, проте почався приблизно о 16 годині дощ змусив багатьох протестувальників відступити. Через приблизно годину натовп стала помітно рідшати, і учасники акції почали сотнями рухатися від резиденції Лукашенка.

«Зараз вони йдуть до знаменитої стели" Мінськ - місто-герой", яка також є одним з найбільш популярних пунктів збору у протестувальників», - йдеться в повідомленні.

Журналісти зазначають, що за минулі годинник між протестуючими і силовиками, що стоять за огорожею, не було ніяких зіткнень, і що учасники протестної акції поводилися мирно.

«Відступаючи до стели, вони продовжують скандувати протестні гасла, бити в барабани. Незважаючи на масовий вихід протестуючих біля огорож і раніше залишаються кілька тисяч чоловік», - пише агентство.

Масові акції протесту і зіткнення з ОМОНом проходять в Білорусії з 9 серпня, коли відбулися вибори президента. Протестуючі не довіряють офіційним результатам, згідно з якими чинний глава держави набрав більше 80% голосів.

У перші дні акції придушувалися силовиками, відносно протестуючих застосовували сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати, гумові кулі. Потім правоохоронні органи припинили розганяти мітинги силовими методами.

Опозиційний кандидат Світлана Тіхановском після виборів поїхала в Литву і оголосила про створення Координаційної ради, метою якого буде трансфер влади.

Попередньо збитки від вуличних заворушень становить 500 млн доларів (36,7 млрд рублів). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також