Чагарники на Поліссі гасили дві доби

1463 0

Ми у соцмережах:

Чагарники на Поліссі гасили дві доби

Дві доби горіли у Рокитнівському районі чагарники та суха рослинність.

Це було неподалік села Єльне.  Рятувальники повідомили, що у середу увечері пожежу, яка не загрожувала селу, а лише лісу, вони вже загасили.  І зняли місце події з квадрокоптера.

Тим часом голова Рокитнівської райдержадміністрації Микола Кушнір провів виїзну нараду з питань загорання торф’яника в урочищі «Гнійне», що знаходиться поблизу села Єльне (близько 10 км), а також межує з сусіднім Дубровицьким районом.

Посадовці на місці вивчили схему урочища «Гнійне». Основною причиною загорання є спекотна погода. За інформацією лісництв вже близько 100 га прогоріло, на даний час горить близько 2-3 га. Для локалізації пожежі спільними зусиллями Єльнівського лісництва та Клесівського ДЛГ проводяться відповідні роботи, торф переорють за допомогою спеціального трактора «катапіллера». Також, на місцях загоряння чергує пожежний автомобіль, разі виникнення додаткового місця загорання пожежники спільно з місцевими жителями використовуватимуть «помпи» з водою. А голова Томашгородської сільської ради Володимир Яцкевич проігнорував запорошення на виїзну нараду, повідомили на веб-сайті Рокитнівської РДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також