Чарівна Рівненщина. Куди цікаво завітати в Рівному?

406 0

Ми у соцмережах:

Чарівна Рівненщина. Куди цікаво завітати в Рівному?

Незважаючи на те, що Рівне маленьке місто з невеликої чисельністю населення, воно може похизуватись багатьма визначними пам’ятками та гарною архітектурою, як багато інших західноукраїнських земель. В Рівному старовинні вулички з розкішними садибами? де панує атмосфера затишку, спокою та легкості з багатьма цікавими місцями.

Таємничі та цікаві місця дійсно вартують уваги, вони зачаровують туристів з різних куточків України й не тільки. Сюди приїжджають з багатьох європейських країн.

Музей янтарю

Дивовижне місце, яке відкрили на базі заводу з видобутку янтарю, має колоритні приміщення та безліч експонатів. Його дуже полюбляють туристи, тому що музей заснували на початку 20 століття та зберегли шматки янтарю, яким вже понад 40 мільйонів років. Коли у місті проводились розкопки було знайдено комах, які застигли на віка в янтарі. В музеї також продають різні ювелірні прикраси.

Воскресенський собор

Якщо ви не знаєте куди сходити в Рівному у першу чергу, то завітати до собору треба одразу. Його возвели у 19 столітті й він відрізняється шикарною архітектурою та вважається самою яскравою визначною пам’яткою у місті. За радянських часів тут знаходився музей, де зберігались предмети та експонати, які присвячені атеїзму. А сьогодні це звичайний православний собор.

Пивоварний завод

Всі знають такі марки пива, як «жигулівське» та «українське», вони продаються практично у кожному продуктовому магазині України. Саме у рівному варять таке пиво на заводі, який заснували ще у 1990 році. Тому буде дуже цікаво буде подивитись на процес виробництва, а головне скуштувати свіжозварене пиво різних сортів (темне, міцне, не фільтроване, пшеничне тощо). Воно дуже смачне, адже на виробництві не використовують консервантів та інших шкідливих домішок.

Рівненський зоопарк

Це, мабуть, одне з найцікавіших місць, куди можна завітати усією родиною та весело й з користю провести цілий день. Це дуже велика територія, де живуть представники різної флори й фауни. Заснований був 1982 році. Ведмеді, кумедні мавпи, бізони, верблюди, різні птахи та рептилії. Також у зоопарку ростуть понад 130 видів різних рослин, він прикрашений штучним водоспадом й прекрасним ботанічним садом.

Музей першої книжки

Він присвячений історії створення Пересопницького Євангеліє, тут можна побачити дуже цінну копію цієї книги, вага якої сягає понад 9 кілограмів. Крім цього у музеї є безліч інших видатних експонатів, а також він має дуже цікаву та унікальну архітектуру. А поруч з ним знаходяться фортифікаційні споруди, які були збудовані у 13 сторіччі для захисту від нападників.

Парк культури та відпочинку імені Траса Шевченка

Обов’язкове місце для відвідування! Навіть узимку він виглядає чарівно. Дуже чисто та красиво, багато кованих скульптур та штучних водойм. На території працюють 2 кафе та один ресторан, а для дітей є безліч цікавих атракціонів. Тут завжди багато людей, закоханих пар, родин, різні цікаві місця, одна з найдавніших пам'яток Т. Шевченка, водний каскад, таємне підземелля та багато іншого. Заснували його у 18 столітті.

Парк «Лебедине озеро»

Знаходиться у самому центрі Рівного та раніше належав до садиби Любомирських. Головною визначною пам’яткою парку є мальовничий ставок, де прижилися багато лебедів. Це відмінне місце для закоханих пар, неспішних прогулянок та насолоди від побаченої природи.

Костел святого Антонія

Велична прикраса Рівного, з неймовірною архітектурою у стилі неоготики. Ця споруда здивує вас величчю не тільки з зовні, а й з середини. Це місце вже багато років використовують для органної музики, тому можна не тільки подивитись, а й послухати дивовижні музичні композиції та зануритись у світ культури й мистецтва.

Тунель кохання

Скоріш за все про цю локацію знає кожен Українець, або бачив фото. Це таємниче, романтичне місце у Рівному, де кожен може зануритись наче у казку.  Цей тунель створила природа й людина. Коли перестав функціонувати відрізок залізничної дороги, дерева та кущі перепились між собою, у результат утворився тунель з дахом та стінами неймовірної краси. Це місце завжди має попит для різного виду фотосесій, пропозицій та романтичних прогулянок.

Дитяча залізнична дорога

Це одна з функціонуючих дитячих розваг для дітей в країні. Таких доріг всього 9 в Україні. Створена вона була для навчання майбутніх залізничників, а сьогодні це дуже цікавий, реалістичний атракціон, на якому можна прокотитись з вітерцем та побачити інші гарні куточки міста. Працює вона тільки влітку.

А звідки походить назва міста Рівного? Перша здогадка, що його назвали так, в силу свого розташування на рівній низинній місцевості. За іншою версією назва пов'язана з князями Острозькими — місто Рівне було придбано для рівного рахунку і стало їх сотим володінням.

А також тут 93 відсотків населення розмовляють тільки на українській мові, то Рівно входить у п’ятірку україномовних міст країни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також