«Час говорити»: у Рівному презентували альманах творчості людей із «онко»

782 0

Ми у соцмережах:

«Час говорити»: у Рівному презентували альманах творчості людей із «онко»

У Рівному презентували збірку авторів, які борються або вже подолали онкологічні захворювання. Це відбулось в рамках соціального проєкту спілки письменників. Крім віршів, прози, світлин та малюнків, книга включає пости з Facebook та фрагменти щоденникових записів онкохорих авторів.

На сторінках альманаху – творчість восьми людей, це фото, вірші, проза – все, що було створено під час боротьби з онкозахворюванням, повідомляє Суспільне.

"Час говорити" – це книга, альманах, соціально-видавничий проєкт. Люди, які є учасниками даного альманаху – це ті, які подолали онко, або ті, які зараз намагаються виграти війну з цією хворобою", – розповіла засновниця літературного проєкту "Час говорити" Ірина Баковецька.

Одна із учасниць альманаху – рівнянка Ольга Рейн. В книзі зібрані її дописи з соцмереж.

"На той момент це був такий спосіб вилити душу, поділитися переживанням. Ставало легше. Ти не можеш ні з ким так сісти і поговорити, бо ти не впевнений, що тебе зрозуміють, правильно підтримають", – розповіла Ольга Рейн.

Рівнянка спочатку писала про свої переживання в Instagram.

"Я навіть не думала, що воно знайде відгуки, що комусь воно буде потрібне. Вже рік як я вийшла в ремісію, і ще не було жодного дня, щоб мені хтось не написав "Дякую, за те, що ти про це писала", – додала Ольга Рейн.

Увійшли до альманаху і казки 12-річної Марійки Колеснік, яка веде боротьбу з онкозахворюванням. Цьогоріч дівчинка видала свою першу збірку "Диво". У цьому Марійці сприяє рівненська письменниця Олена Медвєдєва.

"Розум цієї дівчинки, він якийсь такий глибокий, великий. Вона любить математику, і разом з тим фантазія, уявлення в неї недитячі", – розповіла письменниця.

"Творчість їхня надзвичайно щира, надзвичайно світла, відверта. Тому, що в ці моменти, коли людина переживає негативи зі здоров'ям, її творчість є криштальною. "Час говорити" – це творче наповнення в ім'я життя, щастя", – додала Ірина Баковецька.

Зі слів засновниці літературного проєкту, альманах планують передати в бібліотеки міста. Також подібні збірки планують видавати і надалі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також