Час знімати Порошенка

2033 1

Ми у соцмережах:

Час знімати Порошенка

Є така байка про президента, який програв вибори і звертається до власного портрета на стіні: «Скоро нас знімуть!». На що портрет відповідає: «Мене знімуть, а тебе повісять!». Ця байка згадується щораз як чиновники усіх рівнів починають прикрашати свої кабінети портретами нового президента, знімаючи портрети попереднього. Невідомо, чи припинить цю практику новообраний президент. А поки Зеленський думає, портрети та заклики його попередника вже почали знімати із білбордів уздовж доріг. Лише тепер виявилося, що частина з них була встановлена незаконно. Чому б не виявити? Тепер можна!

Незаконно встановлені білборди дорожники почали зносити минулої п’ятниці на північному під’їзді до Рівного. Почали з двох, що найближче до міста, на черзі — ще шість, які трохи далі, у напрямку Великожитинського кільця. Про те, що білборди на цій ділянці дороги на Сарни встановлено з порушеннями, говорили ще у березні, проте доки не пройшли вибори, їх ніхто не зносив. Можливо, тому, що на білбордах була агітація Петра Порошенка?

Шість білбордів з Петром Порошенком два місяці тому зацікавили не лише дорожників, а й депутатів облради, які заявили, що за доброго вітру конструкції можуть впасти на дорогу. Встановили білборди за дозволом облдержадміністрації, але з порушенням технології — без бетонної основи та заблизько до проїжджої частини. Служба автомобільних доріг ще у березні надіслала скаргу на ці білборди до ОДА, проте та відреагувала лише недавно.

— Перед тим, як ці білборди буде знесено, ще має засідати спеціальна комісія, яку створив голова ОДА і до якої входять представники ОДА, Служби автодоріг, — зазначає заступник начальника Служби автодоріг у Рівненській області Микола Козачок. — Власник, ТОВ «Агрохімінвест», може і сам перемістити білборди, усунувши порушення. Якщо цього не зробить, облавтодор демонтує конструкції та забере їх на зберігання. Забрати власник їх зможе лише тоді, коли оплатить виставлений за демонтаж рахунок.

ТОВ «Агрохімінвест» хоч і встановило білборди з порушеннями, але законно — дозвіл на них отримало наприкінці 2018 року. Належить товариство депутатові Клеванської ОТГ Анатолію Бойку, мешканцю Корецького району Сергію Гаврилюку та рівнянину Андрію Данишу.

На відміну від «Агрохімінвесту», підприємець Клевака два білборди, на яких рекламували сонячні панелі біля самого Рівного, встановив без будь-якого дозволу, зазначає п.Козачок. Саме тому демонтаж минулого тижня почали з них. На цих та шести білбордах далі по трасі дорожники не планують зупинятися. За словами п.Козачка, створена комісія вивчає й інші дороги та шукає білборди, встановлені з порушеннями.

А нагадаємо, з минулого року дозволи на встановлення зовнішньої реклами за межами населених пунктів видає Рівненська ОДА. Відповідно до законодавства, дозвіл може отримати будь-хто та безкоштовно. Що саме рекламуватиметься на цих білбордах — вирішуватиме їхній власник самостійно, але з однією вимогою — не порушуючи законодавства про рекламу.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також