Часто позіхаєте? Можливі проблеми зі здоров’ям

910 0

Ми у соцмережах:

Часто позіхаєте? Можливі проблеми зі здоров’ям

За допомогою позіхання організм збільшує надходження кисню в кров, і, в більшості випадків, причини цього банальні. Але іноді це може свідчити і про порушення здоров'я.

Позіхання — природна реакція організму, більшість людей позіхають від 7 до 23 разів на добу. Але якщо ви помітили, що позіхаєте занадто часто, притому, що спите достатньо, варто з'ясувати причини цього, адже іноді позіхання сигналізує про деякі захворювання.

Ожиріння. Надмірна вага може чинити тиск на грудну клітку, ускладнюючи дихання. В результаті організм компенсує нестачу кисню за допомогою позіхання.

Депресія. Дуже часто вона пов'язана з частим позіханням. Підвищений рівень гормону стресу кортизолу викликає почастішання позіхання, крім того, на це здатні й деякі препарати, що підвищують рівень серотоніну і призводять до відчуття втоми.

Тривожний розлад. Постійна тривога також підвищує рівень кортизолу, а значить, підсилює позіхання. Крім того, тривожний розлад «з'їдає» частину енергії, залишаючи натомість втому.

Хвороби серця. Деякі хвороби серцево-судинної системи призводять до зниженого кров'яного тиску і зменшення кількості ударів серця за хвилину. За одним позіханням не варто ставити собі діагноз, але придивитися до інших симптомів серцевих хвороб варто.

Інсульт. Люди, які пережили інсульт, часто схильні до позіхання. Медики вважають, що це дозволяє організму відрегулювати температуру. Однак безпосередньо перед інсультом може також початися сильне позіхання, за допомогою якого організм намагається запобігти нападу.

Порушення роботи печінки. Хвороби печінки призводять до порушення гормонального стану організму, що може спричинити постійне відчуття втоми і підвищену сонливість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також