Чай з кропиви корисний навесні

3586 0

Ми у соцмережах:

Чай з кропиви корисний навесні

Найкраще споживати листя кропиви на початку травня. Молода кропива особливо корисна, бо її свіже листя має найбільше корисних речовин.

Найкраще споживати листя кропиви на початку травня. Молода кропива особливо корисна, бо її свіже листя має найбільше корисних речовин. А влітку має вже менше цілющих властивостей. Кропива багата на магній, калій, хром. Це добрий засіб для зміцнення імнітету, профілактики простудних захворювань. Навесні, коли організм потребує захисту, вона дуже допомагає, адже містить вітаміни А, С. Причому вітаміну С у кропиві удвічі більше, ніж у ягодах смородини та апельсинах. Добре допомагає при профілактиці застуди й запаленні легень. Але треба пам`ятати, що кропива посилює згортуваність крові. Тому її не варто вживати хворим на гіпертонію і атеросклероз. Вживають листя кропиви, заварюючи вітамінний чай або роблячи настоянки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також