Чайка проситиме Януковича добудувати поліклініку на вулиці Драгоманова

4764 0

Ми у соцмережах:

Чайка проситиме Януковича добудувати поліклініку на вулиці Драгоманова

Приводом для візиту до прем’єр-міністра міському голові Рівного Віктору Чайці слугуватиме питання добудови міської поліклініки №2. Зустріч повинна відбутися вже наступного тижня, а до 1 лютого народні депутати від Рівенщини повинні «скинутися» по 500 тисяч гривень. Знову ж таки, задля добудови поліклініки.

Довгобуд на вулиці Драгоманова, який тривалий час є пристанищем для бездомних, нарешті, здається, зацікавив політиків. Принаймні народний депутат України Микола Кухарчук вже впродовж року усіма способами добивається завершення будівництва поліклініки. Як ми вже повідомляли, йому навіть вдалось, незважаючи на ідеологічні суперечності, долучити підписи Леоніда Кравчука та усіх нардепів Рівенщини до звернення з цього приводу на адресу Кабміну. У зверненні, зокрема, висловлювалось прохання виділити необхідні 4,6 мільйона гривень окремим рядком в державному бюджеті. Кошторис країни парламент з боями прийняв, проте рядку з проблемами рівнян у ньому місця не знайшлося.

Кожен народний депутат «збагатиться» на $100 тис.
Зате депутати «вибили» для областей 400 мільйонів гривень у спеціальному фонді. «Ці надходження спрямовуються на державні капітальні вкладення у сумі 175 мільйонів гривень та субвенцію (безповоротну допомогу) з держбюджету місцевим бюджетам на виконання інвестиційних проектів у сумі 225 мільйонів гривень», — читаємо у статі 46-1 Закону України про державний бюджет на 2003 рік. Торік подібні субвенції у розмірі 14,5 млн грн. «давали» на кожну область, але розподіляли їх на власний розсуд обласні адміністрації, щоправда, узгоджуючи з бюджетним комітетом Верховної Ради. Тепер депутати не хочуть віддавати привілей розподілу адміністраціям, а тому, ймовірно, відтепер кожен парламентар буде вирішувати, куди й на що йому витратити 500 тисяч. Для цього вони повинні до 1 лютого подати в Кабмін свої пропозиції. Зрозуміло, якби усі депутати з області вирішили свої півмільйона кинути на добудову міської поліклініки, то проблему було б знято. Однак у такій «добрій волі» депутатів-мажоритарників Кухарчук сумнівається, бо у кожного з них є свій округ, і думати кожен з них повинен насамперед про його потреби. Тому агітуватимуть депутатів-списочників. Микола Кухарчук вже сьогодні готовий віддати свій депутатський фонд на добудову, повинен, на його думку, таке зробити і Ширко: «А куди він дінеться? Це ж його округ». Можуть таке зробити Юрій Луценко та Володимир Плютинський — усі вони пройшли за партійними списками, проте не забувають про рівенське «коріння». Отож, згідно з планом Кухарчука, таким чином можна буде «зібрати» 2 мільйони. Для того, щоб дістати ще 2,6 необхідних мільйона, потрібно домовитись із Кабміном, а тому Кухарчук з понеділка хоче влаштувати зустріч двох Вікторів — Януковича та Чайки. Якщо все пройде «гладко», то зі 175 мільйонів державних капітальних вкладень дещо «перепаде» і місту. До речі, на будівництво Клубу Кабінету Міністрів (напевне, більярдного) вже окремим рядком виділено 10 мільйонів, адміністративний будинок апарату Верховної Ради у цьому році для українських платників податків обійдеться у 60 мільйонів гривень.
Депутати Рівнеради теж мають гроші. Але, можливо, «викинуть» їх на дорогу
Не відстають від своїх колег у Верховній Раді й депутати Рівнеради. Нещодавно затвердженим бюджетом міста передбачено 530 тисяч гривень «на потреби депутатів». Очевидно, виходячи на таку цифру, бралась до уваги кількість міських округів — 53, з розрахунку 10 тисяч гривень на депутата. Проте такий розподіл — «по десять тисяч на брата» — виглядає вельми гіпотетичним, особливо після слів Віктора Чайки: — Я би порадив депутатам Рівнеради ці кошти повністю передати на будівництво тролейбусної лінії у мікрорайоні «Північний», — заявив міський голова. Бюджетом Рівного на цей рік вже передбачено 263 тисячі для тролейбусної лінії, однак цього недостатньо, адже, як повідомив директор ДП «Рівнеелектроавтотранс» депутат Рівнеради Степан Загиней, будівництво одного кілометру тролейбусної дороги обходиться в 1 мільйон гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також