Чайка вперше наклав... вето

4901 0

Ми у соцмережах:

Чайка вперше наклав... вето

Депутати і міський голова ніяк не можуть визначитися, кому з інвесторів дати під забудову земельну ділянку площею 4,7 гектара на розі вулиць Костромської та Гагаріна. Та й самі інвестори і ті, хто їхні інтереси відстоює, часто змінюють свої плани. На останній сесії міськради здавалося, що питання це нарешті вирішилось. Та втрутився Віктор Чайка і вперше за всю історію свого головування наклав вето на рішення ради.

Не перший рік робляться спроби віддати цю землю в надійні руки забудовників. Кілька разів це питання виносилось на сесії міської ради, але щоразу ті, хто найбільше лобіював його, відкладали на довивчення. На минулотижневій сесії навіть дійшло до голосування. Щоправда, як з’ясувалось ще під час обговорення, позиції депутатів розділилися. Усі фракції міської ради підтримали місцеву фірму «Аванті-Житлобуд», яка збирається тут збудувати житлово-адміністративний комплекс. А фракція «Нашої України» яка свого часу активно відстоювала інтереси будівельної компанії «Інвестбуд 1» з Івано-Франківська, відмовилась брати участь у голосуванні. Олексій Хмилецький, представник фракції «НСНУ» і водночас перший заступник міського голови, пояснив це тим, що з’явився ще один інвестор — «Реноме Євробуд», тож, переконував, питання виділення землі знову треба відкласти. Депутатів з інших фракцій це обурило і вони таки домоглися, щоб проект рішення про виділення земельної ділянки «Аванті-Житлобуду» таки був поставлений на голосування — більшістю голосів він був затверджений. Раптом прозрів міський голова Віктор Чайка і згадав, що інвестиційна комісія, головою якої, до речі, сам він і є, це питання не розглядала, тому вирішив скористатися своїм правом вето і призупинити дію рішення ради.

Коментарі Віктор ЧАЙКА, міський голова Рівного: — Ми домовилися з депутатами, що земельні ділянки під забудову будуть виділятися на тендерних умовах. А тут вони вирішили 4,7 гектара віддати без тендера. Вже були у нас такі прецеденти — потім там нічого не будувалося, земельні ділянки по декілька разів перепродавали. Тому, щоб запобігти подібним ситуаціям і щоб згодом депутати не звинувачували мене ж у непрозорості, я дав розпорядження підготувати документи про вето. До розгляду цього питання ми повернемося на позачерговій сесії міської ради 11 грудня. Юрій ТОРГУН, секретар міської ради: — Спочатку про своє бажання на цій земельній ділянці вести будівництво заявила фірма з Івано-Франківська. Втім, вони дуже довго збирали необхідні документи. Коли ж це питання винесли на позачергову сесію міської ради, з’ясувалося, що в них не вистачає якоїсь довідки. Згодом з’явилася ще одна, щоправда, вже місцева фірма «Аванті-Житлобуд», а в останній момент виявила бажання будувати і «Реноме Євробуд». Зрозуміло, коли є декілька потенційних інвесторів, потрібно проводити аукціон. Єдине мені не зрозуміло, чому ті, хто вчора виступав за створення інвестиційної комісії і прозоре проведення конкурсів та аукціонів на земельні ділянки під забудову, сьогодні самі ж намагаються одноосібно вирішувати подібні питання. Віталій ПЕРШОГУБА, голова фракції БЮТ: — Ми справді створили інвестиційну комісію. Втім, вона ще жодного разу не збиралася — Чайка і Полоцький (начальник УКБ — Ред.) продовжують працювати за старою схемою. Щодо питання землі на розі вулиць Костромської та Гагаріна, то воно має давню історію. Свого часу там хотіла будуватися фірма з Івано-Франківська — це питання активно лобіював секретар міської ради Юрій Торгун. За його ініціативи воно і було винесене на одну з позачергових сесій міської ради минулого літа, але в останній момент пан Торгун вирішив зняти питання на доопрацювання. Приблизно те ж саме сталося і з «Аванті-Житлобуд». Спочатку представники фракції «НСНУ» погодили цей проект, а в останній момент заступник міського голови Олексій Хмилецький заявив, що з’явився ще один претендент — «Реноме Євробуд». Цікаво, де була ця фірма впродовж останніх кількох місяців, коли це питання вивчалося? Не потрібно з когось робити дурнів і навмисне, через чиїсь особисті інтереси, затягувати питання з будівництвом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також