Чехія надаватиме допомогу Рівненщині

628 0

Ми у соцмережах:

Чехія надаватиме допомогу Рівненщині

Рівненщину відвідав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови із заступником. Дипломати привезли зимовий одяг та ковдри для військових. Також в область їде 10 автобусів. Однак це лише початок співпраці між Рівненщиною та Чехією щодо гуманітарної підтримки.

Про це та інше йшлося під час зустрічі пана консула з керівниками регіону – головою обласної ради Андрієм Караушем та начальником обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем.

Зокрема, є наміри розвивати економічну співпрацю між бізнесом. А саме в деревообробній, харчовій та меблевій промисловості.

Чеські дипломати наголосили на тому, що сьогодні чеський бізнес досить активно цікавиться Україною і готовий в неї інвестувати.

Керівники Рівненщини озвучили нагальні гуманітарні потреби регіону. Це дизель-генератори для медичних закладів області, мобільні пункти обігріву – на випадок перебоїв з енергопостачанням.

Андрій Карауш розповів чеським колегам про роботу соціальних закладів обласної ради, які прихистили велику кількість переселенців, тому також потребують різної підтримки. Домовилися конкретизувати потреби.

У той же час чеські дипломати вже готові надати Рівненщині 90 медичних ліжок для наших лікарень, а на початку наступного року планують почати реалізацію проєкту зі зведення в області модульних будинків для ВПО, повідомляє пресслужба обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також