Ченці на Рівненщині виготовляють грузинський сир

2009 0

Ми у соцмережах:

Фото

У Свято-Воскресенському чоловічому монастирі, що у Гурбах, вже пів року виготовляють сир.

Про це розповідає «AgroPortal». Як розповів журналістам настоятель монастиря отець Онуфрій, спершу планували купити корів для молока. Але в монастир прийшов монах із Грузії і запропонував купити більше корів і зайнятися виробництвом сиру.

Технологію сироваріння доручили отцю Луці.



«Береться свіже домашнє молоко, додається до нього закваска, сіль та за бажанням пряні трави — так виходить бринза. Але головною складовою смачного сиру є молитва, яка читається не лише перед початком справи, а й упродовж усього процесу сироваріння», - розповідає отець Лука.

Корів годують сіном, жомом і зерном. Корова дає до 30 літрів молока в день, а з 6-ти корів відповідно виходить 180 літрів. Доять корів вітчизняним апаратом «Імпульс», який подарували меценати монастиря.

Окрім бринзи, ченці виготовляють сир сулу гуні та йогурт мацоні. Пробували також готувати сир Філадельфія, але він потребує багато часу.

Сир продають на ринку або прихожанам монастиря. Втім, після публікацій у соцмережах, його почали замовляти онлайн.
При монастирі утримують не лише корів, а й свиней та биків, яких відгодовують та здають на забій. З цього і утримуються.

Щоб прогодувати таке господарство, ченці обробляють 20 га землі, мають свою сільгосптехніку та теплицю.
Крім того, ченці хочуть створити власну пасіку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також