Через 72 години – у смітничку

1150 0

Ми у соцмережах:

Через 72 години – у смітничку

Як правильно утилізувати використані маски та рукавички в домогосподарствах

 


Про це міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський розповів під час спільного онлайн-брифінгу з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим.  

Як зазначає Роман Абрамовський, «ми вивчили європейський досвід та прийняли рішення не регулювати адміністративно це питання, а розробити рекомендації щодо утилізації використаних рукавичок та масок у домогосподарствах. Зокрема, ми рекомендуємо такі відходи складати в пакет, щільно його зав’язувати і витримати в домашніх умовах не менше 72 годин». 

Якщо ж маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще два пакети і щільно зав’язати. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер з відходами.  

Аналогічні рекомендації діють у Великобританії: щільно зав’язати використані маску та рукавички в пакет, потім ще в один маркований пакет і в будь-якому місці витримати не менше 72 годин, - повідомив  міністр.

Роман Абрамовський наголосив, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України задля збереження навколишнього середовища рекомендує використовувати за можливості багаторазові захисні маски.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також