Через активність Росії на Рівненщині набирають бригади тероборони

2133 0

Ми у соцмережах:

На фото російські сили на кордоні з Україною

На Рівненщині створюють підрозділи територіальної оборони. Наразі військкомати проводять набір жителів області до проходження служби, які не старші за 55 років. Служба проходитиме виключно в межах області.

 Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко запевняє, що військові частини територіальної оборони сформовано на 70%.

Після завершення формування частин тероборони почнуть створювати добровольчі формування громад.

- Заробітна плата, комунальні видатки та матеріальне забезпечення підрозділів територіальної оборони буде фінансуватися з державного бюджету. Із місцевого бюджету буде фінансуватися приведення місць дислокації підрозділів до нормального стану, - розповів Тимошенко.

 Загалом у Рівному будуть розміщені Регіональне управління сил територіальної оборони, Управління окремої бригади територіальної оборони та Батальйон територіальної оборони. В кожному районі області буде створено по батальйону територіальної оборони.

Нагадаємо, що Росія активно стягує війська і техніку до кордонів України. Міністр оборони Олексій Резніков зауважив, що поблизу нашого кордону Росія розмістила близько 112 тисяч військових.

Офіційний Кремль заявляє, що солдатів вони перекидають через масштабні навчання. Однак спецслужби США і ЄС попереджають про загрозу повномасштабного вторгнення на територію України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також