Через білборди трьох кандидатів у президенти поліція у Рівному звернулася до суду

2212 1

Ми у соцмережах:

Фото - з сайту ОПОРИ

Під час рейду спільно з громадським об’єднанням «ОПОРА» поліцейські у Рівному вчора, 18 січня, виявили та зареєстрували чотири факти порушення передвиборчої агітації.

Як повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Рівненській області, на чотирьох білбордах із кандидатом у президенти були відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, була відсутня інформація про осіб, відповідальних за випуск, та про замовника відповідних матеріалів.

Такі порушення кваліфікуються частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про яких саме кандидатів у президенти йдеться, поліція не уточнює. Проте додає, що ще три аналогічні правопорушення в обласному центрі також були виявлені 10 січня та одне – 14 січня.

Координатор спостереження за виборами рівненського осередку ОПОРИ Михайло Балик зазначив РВ, що порушення зафіксували на білбордах з Андрієм Садовим, Анатолієм Гриценком та Сергієм Капліном.

За трьома фактами ще триває перевірка, встановлюються особи, причетні до порушення закону, додають у поліції.

А на деяких осіб, причетних до вчинених правопорушень, уже складено п’ять протоколів, а адмінматеріали скеровано до суду.

Санкція статті передбачає штраф від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 грн). Для посадових осіб, винних у правопорушенні, штраф більший – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 грн).

Поліцейські і надалі проводитимуть подібні рейди і не лише на території Рівного, а й всієї області, додають у відділі комунікації.  

До слова,за злочини на минулих виборах в Україні було заслужено 81 особу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також