Через будівництво на Толстого обласні депутати заговорили про відмову від краєзнавчого музею

1896 0

Ми у соцмережах:

Через будівництво на Толстого обласні депутати заговорили про відмову від краєзнавчого музею

Представники обласного краєзнавчого музею та громадські активісти сьогодні просили будівельну комісію облради допомогти у боротьбі проти будівництва висотки на вулиці Толстого у Рівному.

Попри численні протести, будівництво на Толстого, позаду музею, триває. Директор музею Олександр Булига зазначив депутатам, що "архіважливо" зупинити зведення 12-поверхової свічки, бо вона зруйнує ландшафт біля будівлі музею, яка є архітектурною пам'яткою.

Пан Булига та активісти попросили депутатів підтримати їх у судових процесах проти забудовника та створити комісію, яка вивчить документи на будівництво, яких, стверджували, забудовник досі не надав громадськості.

Противник "Української інвестиційної групи", яка будує на Толстого, стверджував, що усі дозволи у них є. Зокрема, містобудівні умови та обмеження, в яких дозволено будувати на ділянці будівлю до 40 метрів у висоту.

Також представник забудовника зазначив, що музей судитися наразі не проти будівництва, а намагається оскаржити рішення міськради про виділення землі забудовнику.

Музейники зазначили, що позов проти будівництва вони готують. Додали, що ділянка, на якій вже працюють будівельники, має історичну цінність. Там, на їхню думку, потрібно провести розкопки і зробити зону для громадськості.

Обговорення зайняло майже годину. Під час виступу начальника міського управління культури Тараса Максименка, який зазначив, що будівництво на Толстого незаконне, бо суперечитиме майбутньому історико-архітектурного опорного плану Рівного, депутат Богдан Файфура висловив пропозицію обласній раді відмовитися від музею.

- Передати міській раді, яка надавала землю під будівництво, і нехай розбирається, - зазначив пан Файфура.

Будівельна комісія вирішила доручити міському управлінню ДАБК перевірити документи забудовника . Також депутати зазначили, що підтримають свій комунальний заклад у судах. Хоча так і не зрозуміли, чому музей судитися з міською радою за земельну ділянку на Толстого, а не проти будівництва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також