У Рівному рятувальники змушені добиратися до пожежі пішки через хаос у дворах

790 0

Ми у соцмережах:

У Рівному рятувальники змушені добиратися до пожежі пішки через хаос у дворах

Часто місцеві рятувальники не можуть доїхати до місця виклику через неправильно припарковані автомобілі мешканців Рівного.

 Про це розповів начальник державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Рівненщини Олександр Ребров.

19 вересня рятувальникам надійшло повідомлення про задимлення на вулиці Євгена Коновальця, а через штучно створені перешкоди вогнеборцям довелося діставатися туди пішки і ліквідувати пожежу підручними засобами.

- Причин виникнення такої ситуації є декілька. По-перше, деякі водії безвідально ставляться до паркування своїх транспортних засобів й лишають їх у невстановленому місці. По-друге, часто власники прибудинкової території облаштовують перешкоди задля безпеки своїх дітей, що значно обмежує рух транспорту. Лічені хвилини, а іноді й секунди потрібні для того, щоб врятувати життя, - додав заступник начальника УПП Рівненщини Андрій Ліснічук.

Андрій Ліснічук додав, що боротися з проблемою допомагає поліція. Втім, якщо за добу до рятувальників надходить близько 200 викликів, то, відповідно, щоразу приїжджати правоохоронці не можуть.

- Ми не можемо вирішити проблему за рахунок присутності поліцейського. Правопорядок має бути в свідомості водія. Сподіваємося, що департамент муніципальної варти запрацює якнайскоріше, у них з'явиться евакуатор і ми зможемо оперативніше діставатися місця виклику.

За словами начальника міського управління транспорту і зв'язку Івана Фурлета, облаштувати паркомісця для автомобілів усіх мешканців міста нереально. Втім, додав, що представники влади працюють у напрямку напрацювання політики контролю і встановлення умов облаштування цього простору:

- Зокрема, створюється муніципальна варта, а також незабаром будуть прийняті й інші правила щодо паркування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також