Через Дію продали вже понад 22 тисячі авто

494 0

Ми у соцмережах:

Через Дію продали вже понад 22 тисячі авто

Цифровізація послуг продовжує набирати обертів. Українці активно змінюють підхід до купівлі-продажу автівок. Адже це зручно мати можливість продати чи купити легкове авто, мотоцикл або мопед за допомогою мобільного телефону.

У застосунку Дія можна скористатися послугою з перереєстрації авто з 20 грудня 2023 року. Від моменту її запуску, тобто за трошки більше 2 місяці роботи, було перереєстровано понад 22 тисячі транспортних засобів. Завдяки цьому все частіше на дорогах країни ми можемо бачити транспортні засоби з серією DІ.

Продавець і покупець укладають договір купівлі продажу онлайн, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак отримують у зручному відділенні Укрпошти.

Водночас продавець авто може як передати новому власнику закріплені за транспортним засобом номерні знаки, так і залишити їх на зберіганні в сервісному центрі МВС для подальшого свого користування на новому авто.

Якщо покупець залишив номерний знак продавця, то користуватися автівкою можна одразу після того, як з’явиться свідоцтво про реєстрацію в Дії. Але, якщо замовили новий номерний знак із серією DІ, то керувати автомобілем зможете лише після їх отримання на Укрпошті. 

- Цифрова держава – це зручне, прозоре та людяне спілкування громадян і державних установ. Цифровізація – це сучасна Україна. Цифровізуймося разом! Проєкт реалізовано разом із Міністерством цифрової трансформації та ДП «ІНФОТЕХ», - повідомляє сервісний центр ГСЦ МВС в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також