Через електросамокати в Україні хочуть змінити правила

1932 0

Ми у соцмережах:

Через електросамокати в Україні хочуть змінити правила

Правила дорожнього руху в Україні хочуть змінити через електросамокати, які не відносяться до жодної з категорій - ані до пішоходів, ані велосипедів, ані до транспорту. Таким чином власники цього засобу пересування де-юре можуть не дотримуватися ПДР і знати їх не мають, хоча де-факто і пересуваються дорогами. І це іноді закінчується ДТП. Тому правоохоронці звернулися до Верховної Ради, щоб внести відповідні зміни до Правил.

Електросамокати є найновішим видом транспорту, який має ряд переваг перед гіробордами. По-перше, самокат розвиває довольно велику швидкість - до 50 км/год, що в міському режимі робить його майже не лідером у лінійці екологічного транспорту. В електросамокаті передбачані усі зручності гіроскутера.

Правоохоронці рекомендують власникам електросамокатів насамперед подбати про власну безпеку і пам'ятати, що вони також є учасниками дорожнього руху, хоча і з невизначеним статусом. У зв'язку з цим патрульні закликали їх подбати про свою безпеку, як це роблять велосипедисти: одягати шоломи та наколінники, не забувати подавати сигнали іншим учасникам дорожнього руху про свої маневри, повідомляє www.rbc.ua.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також